[Julkalender 2014] Dag 1

Julen är i fara

Vanligtvis när jag, Starzy, vaknar upp på morgonen är det mycket som hörs. Det är tomtenissar som går omkring för att hämta det ena och andra. Det pratas högljutt att det blir mer babbel än prat för den som sitter på avstånd. Men idag var det ovanligt tyst. Jag blev något orolig och trodde att något hade hänt. Jag stiger upp från min bädd. Det första jag upptäcker är att alla andra renarna sover, även renen Altos, som är en mycket pigg ren som brukar vakna vid den här tiden, ligger också och sover. Då visste jag att något hade hänt. Jag öppnar dörren till vår avdelning i tomteverkstaden och ser att det fortfarande snöar. Jag blickar mot mina sovande renar innan jag stiger ut och stänger dörren om mig så de kan sova varmt och mysigt. Jag trippar över till andra avdelningen i vår tomteverkstad där jag vet att tomtenissarna och Jultomten sitter och förbereder julklappar till snälla barn i jul. När jag gick förbi ett fönster till tomteverkstaden fick jag en känsla som innebar att något är på tok, inget är som det skall vara idag. Om tjugotre dagar är det jul, vad är det som försiggår?

När jag har tagit mig in till tomteverkstaden ser jag några få tomtenissar som är vakna och som arbetar flitigt trots att det saknar många tomtenissar. Jag gick fram till en tomtenisse och frågade:
- "Varför är det så få tomtenissar idag? Sover de?"
- "Japp, de sover fortfarande. Det gick inte att väcka de. Kanske du kan gå in och pocka på de med hornen så de vaknar", svarade nissen utan att lyfta blicken på sitt arbete.

Hm, något är verkligen på tok. Jag bestämde mig att kika in hos Jultomten för att se om han vet varför mina renkompisar och många nissar är fortfarande i sömnens rike. Även här fick jag en känsla om att något inte stod rätt till för dörren till Jultomtens kontor stod öppen, lyset var på och jag hörde någon som försökte väcka Jultomten. Jag gick långsamt fram till dörren, kikade in och såg tomtenissen Ceztar som desperat höll på att väcka Jultomten men utan resultat. Jag ursäktade mig och Ceztar tittade förvånat på mig. Sen frågade han:
- "Hur länge har du varit här?", snyftade Ceztar fram.
- "Bara en liten stund. Jag vill bara kolla läget här i tomteverkstaden, men det ser ut att vara något på tok. Mina renkompisar ligger och sover, Altos också, han som är så pigg och glad brukar inte sova så länge", svarade jag.
- "Sover Altos?", frågade Ceztar förvånat.
- "Ja", nickade jag. "Vad är det som försiggår?"
- "Det undrar jag också"
- "Vad sägs om att leta efter ledtrådar i verkstaden? Kanske det kan leda till varför många nissar sover medan andra är vakna", berättade jag för Ceztar.
Ceztar nickade och vi började genast gå omkring för att söka efter någon ledtråd som kan ge svar på varför Jultomten, nissarna och renarna sover när de borde arbeta i verkstaden istället.

Fortsättning följer ...

Skrevs av -Star-Girl- måndag, 1 december 2014

5 senaste nyheterna

» Storyzine Mars 2015 del 1
» Tänk på ...
» Gott Nytt kinesiskt år 2015
» Månadens spel [.de]
» Kampen mellan Värme och Kyla