[Julkalender 2014] Dag 5

dag 5 i julkalender

När jag, Starzy, vaknar upp på morgonen ser jag att den mystiska personen har redan vaknat. Innan jag börjar prata med denna person behövde jag en bensträckare och började jogga lite grann i området. Efter fem minuter ställde jag mig bakom den mystiska personen. Då han hade ryggen mot mig. Så vände han mot mig, tog av sig sin huva och presenterade sig som Den vise kaninen. Hah, jag var på rätt spår! Det var kaninöron som jag såg när jag först såg honom vid verkstaden.
- "Välkommen min ren", hälsade den vise kaninen artigt.
- "Tack", bugade jag till min hälsning. "Vad har du för äran att berätta för mig om vårt mysterium som sker på tomteverkstaden?"
Då berättade kaninen om den där kvällen då han satt och spanade på tomteverkstaden, precis som han har gjort i många år, plötsligt såg en mörk skugga som bar på en lykta. Denna figur var påväg mot tomteverkstaden. När dörren öppnades var det en nisse som kikade ut från fönstret innan dörren öppnades. Nissen och figuren stod och pratade en snabb stund innan figuren lämnade något till nissen. Vad det var visste han inte, men idag vet han vad det var. Innehållet i påsen bestod av något som skulle få ett viss område att falla i sömn under en hel månad. Men den var aktiverad redan då, men hade inte hunnit sprida sig vilket innebar att nissen som tog emot påsen måste har fått instruktioner att placera påsen på en plats som är högt nog att sprida förtrollningen över hela verkstaden. "Varför är några vakna, medan resten sover?", frågade jag. Då berättade den vise kaninen att förtrollningen sker på detta vis att i början är det många som faller i sömn, medan de som klarar av att vakna under förtrollningen är starka i själen. Han nickade mot mig och nämnde bland annat Ceztar och några nissar om att vi var de som är tillräckligt stark för att vakna när förtrollningen bröt ut.
- "Betyder det att vi som är vakna kommer att somna om vi inte gör något?", frågade jag förbryllat.
- "Mhm", nickade kaninen. ”Det finns dock ett sätt att bryta denna förtrollning i tid"
- "Hur då?", frågade jag nyfiket.
- "Långt bortom skogen i norra Jämtland inne i skogen finns det en hemlig vattenkälla som väldigt få känner till den. Jultomten, min bror och jag är de enda som känner till om detta. Men tyvärr har ryktet spridit från en förrädare som inte kunde hålla sin trut stängd. Men som tur är har ingen lyckats hitta till vattenkällan för kommer källan i orätta händer kan det gå galet i världen", berättade den vise kaninen.
- "Vem är denna förrädaren?", frågade jag.
- "Det är tyvärr min bror som är förrädaren", skakade den vise kaninen på sitt huvud.
- "Betyder det att denna vattenkällan kan bryta förtrollningen som sker i verkstaden?", frågade jag häpet. "Hur då?"
- "Det ni skall göra är att ta med er påsen, som ni hittade, släng i hela påsen utan att knyta upp snöret", svarade den vise kaninen.
- "Är det bara det?", frågade jag överraskat.
- "Det må låta enkelt, men vägen dit är svår. Ni måste passera skogens olika faror. För det går inte att se vattenkällan från ovan. Det kan ta dagar innan ni hittar den, kanske snabbare än vad ni har förväntat er för med din hjälp kommer ni nog att ta er dit på några dagar", berättade den vise kaninen.
- "Det låter som att du säger att jag tänkte flyga till vattenkällan. Kan jag flyga?", frågade jag.
- "Javisst kan du också flyga. Alla renar som tillhör tomtefar kan flyga. Din far kan flyga. Din mor också. Dina bröder och systrar också", sade kaninen.
- "Wow", sade jag med förtjusning. "När kommer jag att börja flyga? Hur flyger man?", och jag skuttar runt på platsen för den glada nyheten. Eftersom jag har alltid drömt om att kunna flyga, t.o.m. i mina drömmar har jag flugit men i verkligheten gick det inte.
- "Med tanken på att du måste flyga för att ta dig tillbaka till tomteverkstaden så kommer du att klara av att ta din första flygturen här och nu", berättade kaninen.
- "Nu? Men kan jag inte springa till verkstaden?", undrade jag.
- "Det tar för lång tid. Om du flyger tar det dig cirka mindre en halv dag. Vi har färdats en lång väg", svarar den vise kaninen.
- "Va? Har du tagit mig så långt från verkstaden utan att jag visste om det?", sade jag förvånat med öppen mun, men stängde den sen när jag insåg hur förvånad jag var av hans svar.
Den vise kaninen nickade till sitt svar. Om det är så att jag ska flyga så flyger jag, men frågan är hur? Jag har inte tidigare flugit. Jag tittade mot den vise kaninen innan jag vände mig om. Kaninen log och nickade om att jag skulle bege mig av.

Jag fokuserar på att hitta den rätta känslan, springer mot den riktning som vi kom ifrån och gör ett hopp. Jag ramlar i snön, men försöker igen och igen och igen tills mitt femtonde försök. När jag gjorde mitt hopp kände jag hur jag lyftes upp, svävade högre och högre och jag kunde styra hur högt eller lågt jag ville flyga. "Woho", skrek jag ut min glädje. Nu är jag påväg tillbaka till verkstaden för att berätta den glada nyheten för Ceztar.

polkagris i biblioteket Under tiden som jag är på väg tillbaka till verkstaden så har Ceztar plundrat bok efter bok om olika magiska platser som det sägs finnas i världen. Han har bläddrat i så många böcker att när jag kom fram till honom i biblioteket (då jag anade att han kunde vara just här än någon annanstans) så låg han och sov på en intressant bok. Innan jag väckte honom kikade jag lite lätt på vad det han hade kommit till.

"Det anses vara så att norr är en viktig punkt som sägs inneha någon kraft utan att någon har bevisat vad det kan innebära. Det är därför som Vår Herre har sänt ett budskap om att skapa kyrkor med så höga torn som möjligt för att kunna ge kyrkan kraften att stå på sig"

Det låter intressant! Däremot tänkte jag ta och sova jag också och väcka Ceztar imorgon när det blir något ljusare imorgon. Vi får se vart vi far iväg imorgon när nissen får höra mina goda nyheter. Godnatt!

Fortsättning följer ...

Skrevs av -Star-Girl- fredag, 5 december 2014

5 senaste nyheterna

» Storyzine Mars 2015 del 1
» Tänk på ...
» Gott Nytt kinesiskt år 2015
» Månadens spel [.de]
» Kampen mellan Värme och Kyla