[Julkalender 2014] Dag 6

När morgonen gryr är klockan runt halv sex. Jag vaknar, medan Ceztar fortfarande slumrar. Jag bestämde mig att ta en runda i verkstaden för att se hur många som är vakna och vilka som har hamnat i sömnriket. Efter min runda ser jag att Ceztar har vaknat.
- "Godmorgon nisse", hälsar jag honom glatt.
- "Godmorgon", gäspar Ceztar som sitt svar.
Det blev tyst en stund för att han skulle få vakna till och sträcka på sig. Sedan frågade Ceztar:
- "Var har du varit? Varför var du borta så länge?"
- "Jag mötte en mystisk person som visade sig vara den vise kaninen", började jag berätta för honom.
Sedan fortsatte jag att berätta för honom med låg tonläge, för att undvika att någon står och tjuvlyssna, speciellt nissen Dramlien. När jag har berättat färdigt utbrast han:
- "Kan du ...?"
- "Mhm", nickade jag.
Ceztar satt med en överraskande glad min att jag kunde inte låta bli att le jag också. Då gratulerade han mig för min första flygtur och gav mig en gratulationskram.
- "Men du, vi måste bege oss av. Det är ytterligare två nissar till som har somnat och snart lär vi också somna om vi inte gör något åt det", svarade jag oroligt.
- "Vänta här, jag ska bara gå och packa lite innan vi går", svarade Ceztar.
Jag lade mig på mina fyra ben för vila medan jag väntade på att han skulle gå och packa ner nödvändiga ting med på denna resan. Under tiden satt jag och läste en bok om olika städers historia.

När jag, Ceztar, fick höra nyheten om att även Starzy kan flyga blev jag faktiskt glad. Eftersom vi ska på ett äventyr för att ta reda på hur vi ska lösa upp förtrollningen över tomteverkstaden före julafton så skulle det nog ta allt för lång om vi fick gå i snön. Men allra gladast blev jag när hon berättade om hur vi kunde lösa vårt mysterium, men när jag börjar tänka på att även jag kan falla i sömn blev jag åter orolig. Så jag är bara tvungen att packa ner nödvändiga saker med på denna resan. I mitt rum plockade jag fram min ryggsäck. Jag packade ner två par varma tröjor, två par byxor, sprang in till köket för att hämta mat att ta med oss, tillbaka i rummet letade jag efter min pilbåge och koger som typiskt nog låg mer gömt än vad jag hade trott. Sen packade jag ner två typer av knivar, ett litet och ett lite större till vårt försvar om vi blir anfallna. Sen gick jag och hämtade filtar till vår bädd under resans gång. Dessa filtar band jag fast utanpå ryggsäcken. När jag har packat färdigt såg det ut som att jag ska på camping, vilket fick mig ett gott skratt. En sista fundering om jag kan har glömt något innan jag tar mig tillbaka till Starzy.

Vilken intressant läsning jag har unnat mig medan jag, Starzy, väntar på Ceztar. Tänk att det sägs finnas en vargflock vars förfader har hittat ett speciellt föremål som har fått vargen framtida flock att klara sig igenom årens jakt. Att det också finns en älgfamilj vars fadern har så ståtliga horn att om man inte aktar sig för honom lär man bli slungad till andra sidan landet, eller kanske halva landet, men långt är det i alla fall. Mitt i när jag läste om en mystisk händelse som skedde uppe i norr kom nissen Kicki fram och hälsade mig att jag t.o.m hoppade till.
- "Jisses vad du skräms", sade jag när jag blev skrämd.
- "Oj, förlåt renis. Det var inte meningen", sade hon.
- "Aja, är det något du vill berätta för oss eller vill du bara hålla mig sällskap?", frågade jag.
- "Jo," började hon. Sedan sneglade hon runt omkring för att försäkra sig att ingen är i närheten. Så fortsatte hon, "Det är något märkligt med Dramlien. Sen du lämnade verkstaden har han observerat både Ceztar, som satt i biblioteket och läste, och fönstret för att hålla utkik efter något"
- "Hum, det låter nästan som att han har inte rent mjöl i påsen", sade jag med en förundran.
- "Mhm hm", hummade Kicki.
Då kom Ceztar tillbaka från sin packning och den var inte liten. Jag blev så överraskad över hans packning att jag gapade med munnen.
- "Vad har du i den packningen? Tegelstenar?", skämtade jag med honom.
- "Haha! Nä, men vi måste ha med oss lite nödvändiga saker som t.ex mat", svarade Ceztar.
- "Oh ja, mat och varma täcken måste vi ju ha. Bra att du tänkte på det Ceztar", berömde jag honom.
- "Tack", svarade Ceztar blygsamt.
- "Nå, vad var det vi pratade om? Justja, Ceztar! Har du sett Dramlien uppföra sig konstigt under tiden jag var borta?", frågade jag.
- "Nä, faktiskt inte! Jag var så upptagen att läsa igenom böckerna för att hitta lösningen på vårt problem", svarade Ceztar snopet.
- "Ingen fara! Vår nisse här har lyckats fånga upp hans märkliga beteende när jag var iväg på mitt lilla äventyr", började jag berätta för honom.
När jag har berättat färdigt, blev han förvånad och börjar undra om han är inblandad i det här mysteriet som sker på tomteverkstaden. Det må tiden visa sig så småningom. Då det börjar bli mörkt bestämde vi oss att lämna verkstaden imorgonbitti. Under tiden sitter vi och läser spännande och intressanta böcker tills vi somnar.

lucka nr 6

Fortsättning följer ...

Skrevs av -Star-Girl- lördag, 6 december 2014

5 senaste nyheterna

» Storyzine Mars 2015 del 1
» Tänk på ...
» Gott Nytt kinesiskt år 2015
» Månadens spel [.de]
» Kampen mellan Värme och Kyla