[Julkalender 2014] Dag 8

En ny dag gryr. När jag vaknar upp på morgonen är jag den som vaknar upp först. Ceztar ligger forfarande och susar. Jag reser mig upp och råkar dra åt mig täcket, så jag tar täcket med min mun och lägger det över honom så han inte fryser när han vaknar. Sen tar jag en titt runt omkring för att se om jag kan få någon känsla om vilket håll vi ska mot för att hitta denna vattenkällan som den vise kaninen pratade om.

Jag observerade området samtidigt som jag höll en bra koll på om något skulle hända Ceztar något. När jag har kommit uppför en uppförsbacke planade marken ut sig. Jag gick långsamt, tittade och luktade på allt möjligt. Plötsligt var det som om marken försvann, vilket det också gjorde.
mysterious rabbit behind tree Jag lyckades precis i samma stund få mig att sväva i luften och tittade ner. Det var verkligen marken som föll ner. Det är en fälla! Ceztar! Jag svävade genast till honom och såg hur en man i en kåpa på huvudet höll honom med ett svärd riktade mot mig som hans försvar.
- "Kom inte närmare, ren. Annars dödar jag din nisse", hotade personen mig.
- "Vad vill du? Vem är du?", frågade jag.
- "Vad gör ni här ute i skogarna?", frågar han oss.
- "Svara på min fråga först, min herre", svarar jag honom.
- "Nä, du svarar på min fråga först. Sen svarar jag", sade han och förde svärdet närmare Cezars hals.
Jag stirrade på den mystiska personen medan jag svävade. Sen landade jag på mark och svarar jag:
- "Jag är en ren och han är min följeslagare. Vi är här ute på camping"
- "Lögn! Ni är här för något annat. Något som jag misstänker stort vad det kan vara för något. Något som min bror har berättat för er", svarade personen.
- "Hans bror? Är det den vise kaninens bror?", tänkte jag. "Vem är din bror?", frågar jag den mystiska personen.

Medan Starzy och den mystiska personen står och pratar, märker inte personen hur jag, Ceztar, försöker få tag på något som kan få hans kåpa att lossna så vi kan få se vem mannen är. Den mystiska personen överrumplade mig i min sömn att jag blev väckt med ett svärd mot min hals. Jag trodde först det var en dröm, för jag kände något kallt i min dröm men när jag insåg att det var verklighet började jag långsamt återvända till verkligheten och vakna ur min dröm. Jag stretade efter tråden som höll hans huva och kåpa på plats, men det var svårare än vad jag hade tänkt mig.

Jag, Starzy, försökte få denne mystiska mannen att lägga ner sitt vapen och släppa loss min nisse. Jag försökte berätta för mannen att vi är ute och campar, ute på jakt och t.o.m. utforska naturen, men han gick inte på det. Frågan är hur denne man vet om varför vi är här så till slut ställde jag frågan:
- "Hur vet du att vi är här för en annan anledning?"
- "För jag känner någon som hjälper tomtefar när något är på tok. På grund av att jag inte har fått en enda julklapp från tomtefar på julen så har jag bestämt mig att ställa till det för många barn", berättar mannen.
- "Vem är du? Får vi se vem du är?"
Den mystiska personen tittade på mig länge. Till slut lade han undan sitt svärd i sitt svärdsskydd, Ceztar gick och plockade upp våra saker och sprang fram till mig, som sedan vände sig om mot den mystiska personen. Sen tog han av sin huva. Det är en kanin!
- "Jag antar att ni har träffat på min kaninbror. Jag tänker inte låta er att hitta till denna vattenkällan", sade han.
- "Varför inte? Vill du inte rädda julen?", frågar jag honom.
- "Nä, inte om tomtefar ska vara så elak mot mig de senaste tio åren", fnös han.
- "Du har väl inte tänkt på att vara snäll kanin, eller har du?", frågar Ceztar honom.
- "Snäll? Snäll? Jag har varit tillräckligt snäll tills jag blev bestraffad att aldrig mer se tomtefar?", sade han och tittade ner på marken.
- "Vad gjorde du då?", undrar jag.
- "Jag råkade tyvärr avslöja ett par hemligheter som inte var tillåtet för människor att veta", sneglar han till höger om sig.
Jag och Ceztar tittade på varandra. Även om vi inte kan läsa varandras tankar så kunde vi ana att ett av de hemligheter som denna kanin menar kan den hemliga vattenkällan vara ett av dessa hemligheter. Vilka de andra hemligheterna är vet vi inte.
- "Nu tänker jag se till att ni inte hittar er till det ni söker. Därför satte jag upp några fällor på vägen. Däremot förväntade jag mig inte att träffa på en ren. Annars hade jag fångat dig", morrar han mot oss.
- "Jag antar att han syftar på mig, för jag trampade på en fälla och kunde har fallit i om det inte vore för att jag kan flyga", viskade jag till Ceztar.
- "Finns det något speciellt att se på platsen som du verkar tror att vi söker?", frågar Ceztar.
- "Nä, inget speciellt! Inget speciellt!", log han elakt.
- "Aja, tack för samtalet. Vi måste kila", sade Ceztar som börjar packa undan täcket, sätta ryggsäcken på sin rygg och börjar gå mot ett annat håll.
Jag bugade inför mannen som tack för hans samtal. Med kaninens blickar mot våra ryggar gick vi som vanligt. Jag talade lågt till Ceztar om att vara försiktig i början eftersom det kan finnas fällor i närheten. Det blev att jag gick före Ceztar för att undvika att han ramlar i en fälla och jag måste hiva upp honom.

Vi gick uppför och nerför backe efter backe. Ibland blev det plan mark. När vi kände att vi var långt borta från den vise kaninens bror fick jag en märklig känsla att vi måste beger oss mot ett annat håll, men på grund av att vi har gått en bra bit från området är det bättre att vi flyger dit. Ceztar förstod och hoppade upp på min rygg. Jag flyger långsamt förbi träd och grenar, försökte fånga upp någon typ av känsla om den hemliga vattenkällan.

forest

Natten föll. Vi hittade en plats att vila oss inför morgondagen och fortsätta vårt sökandet efter den hemliga vattenkällan. Imorgon hoppas vi kunna hitta någon ledtråd som leder till var den kan finnas någonstans i världen.

Fortsättning följer ...

Skrevs av -Star-Girl- måndag, 8 december 2014

5 senaste nyheterna

» Storyzine Mars 2015 del 1
» Tänk på ...
» Gott Nytt kinesiskt år 2015
» Månadens spel [.de]
» Kampen mellan Värme och Kyla