[Julkalender 2014] Dag 10

Efter att har flugit omkring ovan Jämtland bestämde jag mig att söka efter den hemliga vattenkällan norrut. Igår hittade vi olika föda i skogen. Det var olika sorters bär, några var giftiga och några andra ätbara. Vi hittade också lite ätbara svampar, som räckte till nästan två portioner. Vad vi menar med "nästan" så är det en portion som får något mindre än den andra. Vilket blev att Ceztar lämnade över portionen med mer mat till mig då han sade:
- "Du behöver mer energi till att flyga än vad jag behöver. Så ta du den", log han.
- "Tack", log jag.

Efter maten kom duggregnet. Vi tittade på varandra och fick i oss ett gott skratt. För det var tur som att vi har ätit färdigt. Annars hade maten blivit väldigt blöt. Mitt i regnet blev jag påmind om, när tog vi en dusch senast? Jag börjar lukta på mig själv och kände hur jag luktade som naturen. Jag luktar på hur Ceztar luktar och även han luktar som naturen med alla löv, träd, etc. Ceztar tittade lite konstigt på mig.
- "Varför luktar du på mig för?", undrar han.
- "När var det senaste vi tog en dusch?", frågar jag.
- "Va? Idag är det Nobeldagen, vilket betyder att vi har varit ute i åtta dagar utan att ta en enda dusch?", sade Ceztar förvånat.
Jag nickar till mitt svar. Vi blev båda förvånade att jag bestämde mig att ta oss till en närliggande sjö för en snabbdusch.

Under flygningen till en sjö undrar vi förstås hur det går borta på tomteverkstaden.
en sjö Har fler och fler tomtenissar fallit sömn? Hur många nissar är det kvar som är uppe och arbetar? När blir det Ceztars tur att somna för evigt? Det var några ämnen som vi pratade under vår flygfärd efter en sjö.

Vi fick flyga en stund innan vi kunde hitta en sjö som låg avlägsen från vägen. Vi vill helst inte ha nyfikna blickar från vägens kant medan Ceztar tar sin dusch. Enligt kartan, som Ceztar rullade ut, är det en sjö som heter Stor-Sjouten, och stor såg och kändes den i alla fall. Den är nog inte så större än Vättern eller Storsjön kan jag tänka mig. Men denna sjö låg tillräckligt avlägset från vägen och andra nyfikna blickar från människor och djur.

Efter vår dusch kände vi oss så fräscha att vi satte oss på en filt för att torka oss. Under tiden pratade om vad vi skulle göra härnäst, tomteverkstaden och alla nissar som vaknar för dagen, om den vise kaninen och hans bror, om vad vi kan tänka oss att tomtefar må har varit med i sina dagar, om vad vi har fått uppleva under de senaste dagarna och vad vi kommer att få möta härnäst. Dessutom passade vi på att vila både våra kroppar och tankar under tiden som vi spanade ut på den fina sjön.

Kvällsmörkret föll och vi bestämde oss att gå och lägga oss tidigt för att beger oss av så tidigt som möjligt imorgon.

Under natten drömde jag om hur jag befann mig i en grotta. Det var mörkt, men jag lystes upp av ett sken som lyste upp grottsalen. Jag gick och gick tills jag kom till en grottsal. I mitten av salen stod det en lysande opal. Den påminde mig om en stor pärla, så fin var den. Jag gick runt opalen för en observation. Plötsligt var den borta, men salen lystes fortfarande upp. Då upptäckte jag att opalen har hamnat i mina horn istället för sin plats där jag hittade den i grottan.

Vad drömmen än betyder lär jag nog få veta om under kommande dagar. Imorgon får ni veta vad som kommer att ske när vi fortsätter vårt sökandet efter lösningen på vårt sömnproblem som håller ett fast grepp om tomteverkstaden.

Fortsättning följer ...

Skrevs av -Star-Girl- onsdag, 10 december 2014

5 senaste nyheterna

» Storyzine Mars 2015 del 1
» Tänk på ...
» Gott Nytt kinesiskt år 2015
» Månadens spel [.de]
» Kampen mellan Värme och Kyla