[Julkalender 2014] Dag 12

När vi kom fram till Skåne var det mitt i natten. Vi var mycket trötta när jag landade på marken, men jag var betydligt tröttare för en flygtur kräver lika mycket energi som en fågeldjur att flyga. Dessutom har jag en medpassagerare som inte heller väger ett gram. När Ceztar hade plockat ner vår packning från min rygg lade jag mig pladask på marken och somnade snabbt som blixten. Så trött var jag.

Jag, Ceztar, var trött, men jag förstod att Starzy är mycket tröttare än vad jag är. Jag skyndade mig att plocka ner packningen från hennes rygg och lade det vid sidan om. Starzy var så trött att hon somnade omedelbart när hon lagt sig. Sedan lossnar jag min ryggsäck från min rygg, lade den vid den andra packningen, plockar fram täcket för oss båda och lade mig sen till rätta för att jag också ska sova.

När jag vaknar, ser jag att det är redan morgon. Jag gissade på att klockan är runt niotiden, men en titt på Ceztars armbandsur var den kvart i nio. Jag blev förvånad att vi har sovit så länge. Nu är frågan var i Skåne jag har landat. Jag bestämde mig att lämna Ceztar en snabbis. Förhoppningsvis är det ingen som kommer förbi och stjäl våra grejer, så för säkerhetens skull satte jag upp en försvarssköld med mina horn, en sköld som skyddar mot inkräktare att ta sig igenom. När skyddet är uppe flyger jag iväg för att hitta någon skylt som säger ungefär var vi är.

Efter en stund som Starzy har flugit iväg vaknar jag, Ceztar. "Var är Starzy någonstans? Vad är det för osynlig vägg? Hur kom den hit?", tänkte jag. Jag reser mig upp för att undersöka den osynliga väggen. Jag rörde vid väggen, handen kunde inte ta sig igenom det men jag kan se min omgivning utanför den osynliga väggen. Jag tittar upp och säger, "Var är du Starzy?"

Efter en flygtur har jag lyckats ta reda på att den närmaste byn är Osby och vi är väster om denna by, vilket betyder att vi har byn till öst om oss.
lamp post in forest När jag kommer tillbaka till lägret har Ceztar vaknat. Han sitter på sin plats där jag lämnade honom. Jag placerar mina horn på sköldens vägg, fokuserar på känslan att ta bort skölden och vips var den borta.
- "Var har du varit?", frågar Ceztar så fort han såg att skölden är väck.
- "Jag vill ta reda på var vi är någonstans. Den närmaste staden är Osby till öst", svarar jag honom.
- "Du bara lämnar mig sådär?", svarar han lite surt.
- "Det är väl bättre att veta var vi är i Skåne än att leta i blindo", svarar jag med en blink.
- "Mjo ...", sade han. ”Vet du var vi skall härnäst?"
Då berättar jag för honom om det tecken som jag fick när jag var i luften och blickade söderut. Det var som om platsen lyste rött som tomtefars dräkt och renarnas nos. Efter frukosten begav vi oss mot platsen.

Ju närmare vi kom till platsen, desto mer insåg jag att vi börjar närmar oss staden Hässleholm. Inte kan vi landa och gå omkring i byn bara så här. En nisse med en ren. Vad skall folket tror sina ögon när de ser oss? Men som tur är var platsen en bit från ett slott som låg en bit ifrån Hässleholm. Jag tar och landar på mark och fortsätter till fots. Vi spanade mot alla håll medan jag gick och sökte efter platsen som jag fick syn från ovan. Vid en stig som delade upp sig i två, såg vi två korpar på stigen som leder till höger, medan tomt på den andra stigen som fortsätter rakt fram. Jag bestämde mig att gå till dessa korpar oavsett om Ceztar är emot det eller inte. När jag var en bit ifrån korparna ropade Ceztar, "titta" och pekade mot en grottliknande håla i jorden. Det röda ljuset håller på att slockna. Det är samma ljus som jag såg från ovan för några timmar sen. När jag tittar mot korparna sade en av de, "nästa ledtråd finns där inne" och så flög de iväg.
- "Vad sade de?", frågar Ceztar.
- "Att vår nästa ledtråd finns där inne", svarar jag.
- "Oh, nästa ledtråd, nästa ledtråd. När hittar vi lösningen??", sade Ceztar som var nära till gråt.
- "Lugn nisse. Vi kommer att hitta det i lagom tid", tröstar jag honom.
- "Men vi har hittills bara fått ledtrådar. Ingen lösning alls", svarar han förtvivlat.

Han hade rätt! Vi har ju bara fått ledtrådar som vi har fått ta med oss än själva lösningen, men kanske är det meningen att dessa ledtrådar skall hittas innan förtrollningen kan brytas.

in the cave

Jag tittar på Ceztar. "Ska vi gå in innan någon ser oss?", frågar jag honom. Han nickar och håller om mina starka horn. Jag svävar upp mot klippan vid grottan, går in. Jag hann inte gå långt förrän Ceztar sade, "ser du något i mörkret?".
- "Det är inte mycket jag kan se än just mörker", svarar jag med ett skratt.
- "Jag ska se om jag tog med mig en ficklampa", sade han och börjar rota i ryggsäcken.
- "Du behöver inte rota, Ceztar. Jag har ett knep som du nu skall få se", sade jag och hörde hur han slutade rota i ryggsäckarna.
Långsamt kunde han se hur mina horn börjar lysas upp. "Vilken färg vill du ha som ljus?", frågar jag skämtsamt. Ceztar skrattade eftersom det spelar ingen roll vilken färg det är, bara det finns ljus att se vad de vill se i grottan.

Fortsättning följer ...

Skrevs av -Star-Girl- fredag, 12 december 2014

5 senaste nyheterna

» Storyzine Mars 2015 del 1
» Tänk på ...
» Gott Nytt kinesiskt år 2015
» Månadens spel [.de]
» Kampen mellan Värme och Kyla