[Julkalender 2014] Dag 14

När vi vaknar dagen efter, eller det kändes som att vi sov över natten, var vi utvilade. Däremot fick jag veta från Ceztar om att han var redan vaken men väntade tills jag hade vaknat och tände lyset på. Under tiden som vi åt vår måltid berättade vi för varandra om våra drömmar som vi drömde i natt.

Jag berättade för Ceztar om min dröm där jag flög i luften och hade en fin kvällsutsikt över ett landskap. Jag kunde i drömmen hur husen var uppradade i rader där första raden var det två hus som var tänt. Nästa rad var det enbart ett hus som hade det tänt i huset. Nästa rad var det fyra hus som var tänt. Raden därpå var det två hus som hade tänt sin belysning, osv.

Ceztar berättade att han drömde att han var i tomteverkstaden och arbetade med leksaksbygge inför julen. Först arbetade han på två prylar. När han var färdig med dessa kom ingen ny pryl att fixas förrän efter fem minuter tills det kom en ny. När han blev färdig med den prylen fick han återigen vänta i fem minuter. Så höll det på tills han kom till prylarna som slutade på fem prylar på en och samma gång att han bestämde sig att slänga prylarna, som rullade fram på bandet, framför sig så att prylarna ramlade ner på golvet med ett brak. Då vaknade han!

Vi satt tysta en stund. Själv funderade jag på vad våra drömmar kunde betyda. Plötsligt blev jag bara tvungen att fråga han om han kommer ihåg hur länge hans leksaksbygge pågick.
locked door Han skakar på huvudet och svarar, "jag tappade räkningen efter den fjärde femte minut". Själv tänkte jag tillbaka på min dröm och kom fram till att jag flög förbi tio rader innan min dröm skiftade till en annan miljö. Det märkliga är att jag inte kommer ihåg vad som hände just då i drömmen. Men hur många prylar gjorde Ceztar före hans väntan på nya prylar anlände till honom? Två, vilket är lika många som jag såg de två första husen innan jag flög vidare. Sen berättade han att efter de första fem minuterna kom det bara en ny pryl, vilket jag såg också endast ett upplyst hus. Det här måste vara en koppling till hur vi ska kunna öppna upp den låsta muren. Jag reste mig upp, gick fram till muren, ritade med min klöv på marken på de siffror som jag kommer ihåg vad jag såg i min dröm. När jag blev färdig bad jag Ceztar att stiga fram. Sen förklarade jag för honom om vad jag har kommit på och hur han skulle göra med spakarna. När han har kommit till den sista biten i koden bad jag honom att plocka med oss vår packning. Vi vet inte hur länge porten kommer att hålla sig öppen när vi har lyckats öppnat den. Jag vill hellre ta det säkra före det osäkra. Ceztar gick och hämtade vår packning, en ryggsäck på min rygg och den andra ryggsäcken på hans rygg. Så vred han två ggr på högra handtaget och tre på den vänstra handtaget. Brak. Brummel. Vi backar för att både få en bättre överblick om vad som händer, men också för att inte stå för nära porten ifall något skulle ske just då. Som tur var det bara ljudet av att muren öppnade upp sig som en port och tyst blev det när den var helt öppen. Vår första reaktion var överraskande att jag t.o.m utropade:
- "Va? Ännu mer gångar?"
- "Åh", stönade Ceztar och såg snopet ut.
- "Men vänta lite, är det ett ljusglimt längre ner?", frågar jag Ceztar om han också såg något ljus lite längre ner mot den nya gången.
- "Ja, du har rätt. Det är ljus där nere. Ska vi?", frågar han mig.
Plötsligt hörde vi något som vi något som jag hade hoppas inte kunna höra, nämligen att porten håller på att stängas. "Skynda, hoppa upp på min rygg", skrek jag till Ceztar som snabbt kom upp på min rygg och jag sprang över porten innan den hann stängas helt. Klonk. Brak. Tystnaden lade sig och porten är stängd Hur ska vi nu ta oss ut? Vi vände oss om och jag började gå längre in i den nya gången.

Fortsättning följer ...

Skrevs av -Star-Girl- söndag, 14 december 2014

5 senaste nyheterna

» Storyzine Mars 2015 del 1
» Tänk på ...
» Gott Nytt kinesiskt år 2015
» Månadens spel [.de]
» Kampen mellan Värme och Kyla