[Julkalender 2014] Dag 16

Dag, kväll eller natt! Det är svårt att avgöra om det är dag eller natt när man befinner sig i en grotta. När vi vaknar är allt på sin plats som vi somnade. Jag gick upp till bordet, där papperslapparna låg uppradade i en mening, och jag läste ord för ord.

"För att återställa den hemliga vatten källan behövs åtta magiska runda föremål som läggs på formation för vatten källan när de runda lyser klart kommer källan att återställas"

Då vaknar Ceztar upp. Han sträcker på sig, hälsar med en godmorgon och jag hälsar tillbaka. "Kom och se vad det står", sade jag till honom. Som tur att mina horn fortfarande lyser när jag är vaken, för det var inte lätt att se texten på lapparna med enbart ljus från facklorna i grottsalen. När han har läst klart blev han något besviken och sade:
- "Ännu sökandet efter dessa runda föremål"
- "Vi vet ännu inte hur vi ska leta efter dessa och ...", börjar jag berätta tills min mage börjar göra sitt väsen av sig. "Hihi", fnissade jag när jag hörde magen kurra.
Ceztar gick och hämtade mat till oss båda. Det blev smörgåsar med smaskig pålägg som Ceztar hade gjort innan vi begav oss av på det här mystiska äventyret. Plötsligt kom jag på något som är lite märkligt, hur kunde signalen mellan walkie-talkien komma fram när vi befinner oss så djupt in i en grotta? Jag ställde frågan till Ceztar och även han blev förvånad. Vi satt tysta och funderade. Under tiden åt vi vår frukost.
- "Tänk att signalen kom fram överhuvudtaget", sade Ceztar och bröt tystnaden.
- "Mhm. Maten var god. Du är en duktig kock, Ceztar. Det smakade gott", sade jag.
- "Tack, men tackar också nissen Delinna. Hon har både lärt och hjälpt mig", sade han.
Jag log. Sen blickar jag över på papperslapparna och leendet bytes ut till tänkande ansiktsuttryck. Jag börjar gå omkring i salen för att hitta en annan in- eller utgång från denna grotta. Den här gången granskade jag ordentligt än förra gången eftersom det kan finnas något litet som man inte upptäcker i första ögonblicket.

gingerbread houses

Medan Starzy tar reda på om det finns en annan väg ut från denna grottsalen så gick jag, Ceztar, över till stenlådan, som jag hade plockat ut prylarna som var i denna, för att lägga tillbaka både böcker och annat som det var när vi kom hit. När jag var klar tänkte jag passa på att kika i de andra stenlådor som fanns i salen. I ett av lådorna hittade jag faktiskt ännu en hopknuten påse med något runt i. Jag kallar på Starzy samtidigt som jag frågar henne om hon har hittat något nytt i grottsalen.

När Ceztar kallade på mig, Starzy, hade jag precis upptäckt en rektangulär form och höll på att undersöka den närmare. Jag gick till Ceztar, såg att han höll i en påse med något i. Han knöt upp påsen, plockade ut innehållet som visade sig vara två himmelsblåa bollar. De lyste så himla fint. När jag luktade på bollarna fick jag en himmelsk känsla som kändes upplyftande.
- "Detta är två av de föremål som vi säkerligen skall användas till återställningen av den hemliga vattenkällan som vi sedan skall bryta verkstadens förtrollning", sade jag.
- "Hur vet du det?", undrar Ceztar.
Då berättade jag om känslan som jag fick alldeles nyss när jag luktade på de två bollarna med min nos. Efter att han fick höra det berättade jag för honom att jag hittade en rektangulär form som kanske kan vara något. När vi stod framför denna rektangulära formen kunde Ceztar se någon slags skugga som om det vore en knapp. Jag såg hur han gick fram, sträckte på sig lite grann och tryckte in formen som om det vore en knapp eller en platta som trycktes inåt. Ceztar backade. Vi lyssnade och tittade omkring. Sen såg vi det framför oss, en port öppnades upp. När hela salen tystnade tittade vi in i den nya gången som vi båda hoppades på att den skulle leda ut mot naturen och hemåt. Vi gick och packade ihop våra saker inför vår nya färd, ut från salen. Med vår packning och ledtrådar på våra ryggar börjar vi gå mot den nya gången.

Fortsättning följer ...

Skrevs av -Star-Girl- tisdag, 16 december 2014

5 senaste nyheterna

» Storyzine Mars 2015 del 1
» Tänk på ...
» Gott Nytt kinesiskt år 2015
» Månadens spel [.de]
» Kampen mellan Värme och Kyla