[Julkalender 2014] Dag 17

Det var en lång gång som vi gick in i. Däremot hittade vi ytterligare två himmelsblåa bollar inkarvat i grottväggen. Eftersom vi är väldigt fokuserade på att bryta förtrollningen över verkstaden ville vi inte fråga oss hur det kan komma sig dessa ting, vi har hittat hittills, kan finnas än idag. Även om vi vill fråga oss det, så gjorde vi inte det för att inte riskera att få den oturen att inte kunna väcka tomtenissarna, renarna, tomtefar och -mor från sin sömn.

När vi tog paus undrade vi båda vilken dag vi är inne på just nu och hur många dagar det är kvar tills julafton. Ceztar blev påmind om sin walkie-talkie och anropade verkstaden. Inget svar på första försöket. På tredje försöket var det Dramlien som svarade på walkie-talkien.
- "Hallå! Vem där?"
- "Ceztar i luren, vem där?", svarar Ceztar.
- "Dramlien", svarar han medan han arbetar.
- "Var är Hernissen?", frågar Ceztar.
- "Han har somnat", svarar Dramien.
Jag och Ceztar tittar på varandra. Ännu en nisse har somnat. Ceztar frågar Dramlien vilken dag det är idag. Han svarar att det är den 17:e December. Det betyder att vi måste skynda oss. Vi måste ta oss ut från den här grottan så fort som möjligt, tillbaka till platsen som vi hittade den hemliga vattenkällan som märkligt nog har blivit torrlagt.

När vi lade på luren med Dramlien hade vi ätit färdigt vår frukost eller lunch, kallar det vad ni vill men när man befinner sig i en grotta som vi gör är det inte lätt att veta om det är morgon, eftermiddag eller natt. Vi packade på oss vår packning med ryggsäckar, höll hårt om påsarna som innehöll våra viktiga ledtrådar det vill säga påsarna med de himmelsblåa bollarna och blandningen med de tre nöt-sorter som håller förtrollningen över verkstaden en stadig hand. Innan vi fortsatte vår färd i gången räknade vi hur många himmelsblåa bollar vi har hittat. Två, tre, fyra och fem stycken. Vi behöver ytterligare tre till så ska vi bara ta oss ut härifrån och tillbaka till den hemliga vattenkällan så har vi det snart i hamn.

in the cave for clues

Färden fortsätter! Vi tar några paus för Ceztars skull. Under tiden höll jag utkik efter någon förvaring utav de himmelsblåa bollar, men fann inget. "Nä, nu får det vara nog med paus. Vi fortsätter oavsett hur trött jag än är", sade Ceztar. Efter att har gått en kort stund såg vi hur det lyste en himmelskt underbar färg från högra väggen i gången. Ännu en himmelsblå boll. Det är den sjätte runda föremålet. Två till!

Vi fortsätter och gången gick lite slingrigt men som tur är så delar gången inte upp sig i minst två andra gångar. Plötsligt föll något rakt i mina horn. "Vad var det?", sade jag och stod blickstilla när jag kände att något landade i mina horn. När jag tittade upp trodde jag inte mina ögon.
- "Lyser den samma färg som att jag tror att det är?"
- "Ja, det är en till", sken Ceztar upp.
Jag lutade mitt huvud så Ceztar kunde plocka den sjunde himmelsblåa bollen och lägga den bland de andra i hans ryggsäck. Under tiden som jag väntade på honom tittade jag upp, såg ett hål i taket. Då undrar jag hur den kunde hålla sig i luften, men svaret kom när jag lyfte på mina framfötter då jag fick en känsla som om en knapp återställs till sitt normala tillstånd. Då tittar jag ner och kan urskilja en rektangulär form på marken, tittar upp och ser en platta, jag trampar på plattan igen och ser hur plattan i hålet försvinner. Aha, där ser man på. Jag berättar för Ceztar om nyheten och även han blev förvånad.

Vi vet inte hur länge vi har gått i denna grottans gång, men vi kände oss sömniga att vi packade fram sovsäck och filtar för att sova. Förhoppningsvis är det också midnatt där ute.

Fortsättning följer ...

Skrevs av -Star-Girl- onsdag, 17 december 2014

5 senaste nyheterna

» Storyzine Mars 2015 del 1
» Tänk på ...
» Gott Nytt kinesiskt år 2015
» Månadens spel [.de]
» Kampen mellan Värme och Kyla