[Julkalender 2014] Dag 18

dag 18 Morgon eller inte, vi är utvilad efter en nattsömn. Då hör jag något som sprakar till. Walkie-talkien, så jag börjar rota i Ceztars ryggsäck där jag har sett honom lägga den i ryggsäckens fack, som tur att den var i den yttre fack och inte inne i ryggsäcken.
- "Hallå, det är renen som anropar", säger jag lågt.
- "Renen, det är Dramlien. Jag orkar inte längre", sade han på andra sidan luren.
- "Håll ut nisse. Vi är snart i hamn", uppmuntrar jag honom.
- "Förlåt, det var inte meningen att ta emot det som kaninen gav oss", berättar han.
- "Vilken kanin? Vad tog du emot?", frågar jag överraskat.
Då berättade Dramlien om den dagen en sommar kom det en kanin som knackade på dörren till tomteverkstaden. Han höll i ett paket. När han höll i paketet, stängt ytterdörren gick han till ett rum och öppnade upp den. Paketets innehåll visade sig vara en hopknuten påse med instruktioner och en belöning i form av sötsaker, grönsaker och andra ingredienser. Det var därför som paketet var stort hade han tänkt. Han gick och lade grejerna på sin plats i verkstaden, men någon nisse måste har tagit påsen och märkligt nog har väl någon lagt påsen på sin plats som kaninen ville.

Mitt i halva berättelsen vaknar Ceztar upp. Antagligen hörde han informationen om paketet, så han frågade om Dramlien visste vilken nisse som tog påsen och var han eller hon tog den till. "Ingen aning", svarar Dramlien. Innan jag lade på luren frågar jag Dramlien om vilken dag det är. Han svarar "18 December" och jag svarar "Tack".

När jag lade på luren med Dramlien berättar jag för Ceztar om att tomteverkstaden har fått ett besök från en viss kanin. Jag misstänkte den vise kaninens bror och det gjorde också Ceztar. Vi fortsatte vår färd efter den sista runda föremålet och hitta vägen ut från grottan efter att vi har packat ihop våra grejer såsom rulla ihop filtar.

Efter att har gått i cirka tjugofem minuter damp det plötsligt ner något i mina horn igen. När jag tittade upp såg jag samma himmelsblåa färg som förra gången som det ramlade ner något i mina horn. Jag log mot Ceztar och han sken upp med glädje, så glad blev han. "Nu ska vi bara hitta väggen ut", sade jag när Ceztar har lagt den bland de andra himmelsblåa bollarna och att ryggsäckens fack är ordentligt stängd. Vi vill helst undvika att de faller ur, speciellt när vi är i luften.

Vi går och går. Vägen blev mer slingrigt att det kändes som att vi åkte en berg-o-dalbana men till fots och på plan mark. Vanligtvis när man går i en grotta så länge som vi har gjort, når utgången och ser ljus då blir man glad, men när vi plötsligt kände lukten från naturen förstod jag genast att vi har kommit ut. Däremot var det mörkt. Jag kände att Ceztar ville ta en blick bakåt på den väg som vi har gått i, men jag berättade för honom att låta bli. För själv vågade jag inte ta en titt på gången, som vi kom ut från, i risken att bli av med våra viktiga ledtrådar i mysteriet om förtrollningen som fortfarande håller verkstaden igång.

lamp post in the nature

Vi går vidare in i naturen för att hitta en sovplats att gå och lägga oss inför morgondagen. Vår första sovplats i naturen på länge blev vid ett Pilträd vars omgivning hade en flod en bit längre ner. På en annan sida fanns det en stig, men för att ta sig ner får vi hoppa ner, om man inte kan flyga ner förstås men det är inte många som kan flyga. När vi satte oss på vår sovplats med sovsäck och filtar uppackade, satt vi tysta. Det enda vi kunde höra var naturens nattliga väsen. Det kändes så underbart för det var dagar sen vi var i naturen.
- "Tänk om vi inte hinner i tid", säger Ceztar.
- "Det gör vi säkert. Det är den 18 December. Imorgon är det den 19 December. Vi har fem dagar på oss", uppmuntrar jag honom.
- "Snarare fyra, för alla prylar måste bli klara i tid före tomtefar ska ut med släden. Renarna måste ha sin energi att flyga hela dagen och natten", säger han.
- "Renarna borde har gott om energi, så mycket som de har sovit. Det är snarare jag som behöver vila upp min energi", svarar jag med en blink.
- "Men hur blir det med ... eller äsch, låt oss gå och sova istället så fortsätter vi vår färd imorgon", säger han och lägger sig i sin sovsäck med filt runt om honom. - "Godnatt"
- "Godnatt", säger jag till honom.

Innan jag somnar in satt jag i mina tankar. Kommer jag att hitta platsen som vi hittade till den hemliga vattenkällan? Hur lång tid kommer det att ta? Vi har bara några dagar på oss innan det är jul. Sen är det mycket annat som skall förberedas inför tomtefars julfärd. Hur många familjer finns det inte i världen? Kommer vi att hinna i tid? Det är frågan som jag sade rakt ut när jag tittade upp mot himlens många stjärnor. Sen lade jag huvudet på mina ben och somnade in.

Fortsättning följer ...

Skrevs av -Star-Girl- torsdag, 18 december 2014

5 senaste nyheterna

» Storyzine Mars 2015 del 1
» Tänk på ...
» Gott Nytt kinesiskt år 2015
» Månadens spel [.de]
» Kampen mellan Värme och Kyla