[Julkalender 2014] Dag 19

day 19 Jag, Starzy, behövde inget solljus för att vakna på denna morgon. Dessutom är det inget ljus vid den här tiden på dygnet, det vill säga klockan halv sju på morgonen. Det var snarare en korp som väckte mig ur mina drömmar. I natt drömde jag samma dröm som jag drömde för någon vecka sen. Jag satt kvar i min mysiga ställning med filten invirat i mig en stund innan jag reste mig upp. När jag kom upp bestämde jag mig för den gången använda lite magi att vika och rulla ihop filten, så behöver Ceztar inte sköta den här uppgiften åt mig idag.

En titt på Ceztar, som låg och sov, och sedan på omgivingen upptäckte jag något som liknade bär. När jag gick närmare visade sig vara björnbär. Jag lät lukten av bären gå in i min nos för att bekräfta om det verkligen är ätbara eller giftiga bär. Efter en snabb sekund och det visar sig vara ätbara björnbär. Jag smaskade i mig en hög med björnbär innan jag återvände till Ceztar, som självklart har vaknat och undrar vad jag hittade vid busken. Han blev överraskad att han gick också till bärbusken, plockade med sig en handflata björnbär som han sedan åt tillsammans med en smörgås. En fundering senare frågar jag honom:

- "Hur mycket mat har vi kvar?"
Ceztar öppnade upp i både min och hans ryggsäck. Efter en stund sade han att vi har mat till ytterligare två dagar till. - "Snarare en och en halv dag, beror på om vi ska äta en en lunch och middag eller hoppa över lunchen och äta det naturen har att bjuda på", sade han senare.
- "Har du mynt på dig?", frågar jag.
- "Har du tänkt att jag ska ta mig in till en by och köpa mat?", frågar han överraskat.
- "Ja, även om vi lyckats bryta förtrollningen i tid behöver jag energi för att ta oss hemåt. Om maten inte räcker till oss båda får någon av oss ta oss till en by och köpa mat. Att jag ska ta mig till en butik måste du väl förstå att det inte skulle få för sig. Vad ska människor tror när de får se en ren? Vad ska människor tänka när de får veta att det är en talande ren?", berättar jag.
- "Mhm", hummar Ceztar.
Så blev det! Jag sprang tillbaka till björnbärsbusken för att smaska i mig ytterligare med björnbär för att mätta min mage, men också till energin. Medan jag äter björnbär så packar Ceztar ihop vår packning så vi är redo att ge oss av när jag är mätt.

När allt är packat och klart lyfter jag oss i luften för att bege oss tillbaka till norra Sverige. Det var trots allt någonstans i Jämtland som vi hittade den hemliga vattenkällan. Jag ökade flygtakten så det tog mindre än en halvdag som vi kom fram till Jämtland, men var är platsen till den hemliga vattenkällan? Känslan som jag fick förra gången är borta. Jag flög runt, runt och åter runt detta landskap från ovan att till och med Ceztar börjar bli orolig medan tiden gick mot kväll.

Det blev kväll. Vi har fortfarande inte hittat till platsen. "Var är den?", frågar jag lågt och spanar överallt efter platsen. Till slut valde jag att flyga norrut, lite här och där flög jag omkring med en uttröttad nisse på min rygg i luften. Själv var för orolig för att bli trött. Jag höll mig vaken genom att söka efter det vi söker.

Det var tills jag befann mig ovanför en otillgänglig plats för både djur och människor. Det kan jag förstå för platsen var omringad av ett kärr till öst, berg på norra sidan, en stor sjö som sträckte sig långt på västra och sydvästra sidan och ytterligare berg på sydöstra sidan. Endast flygfän och andra flygande varelser kan ta sig till platsen, såsom renar som flyger med tomtefar. Jag skulle gissa på att klockan är runt elva eller halv tolv, snart midnatt. Jag blev snart förtvivlad av situationen att när jag plötsligt fick ett tecken på att jag är i närheten sken jag upp så ljust att Ceztar blev väckt. Förhoppningsvis blev ingen annan än honom väckt.

wolf owling

En varg som höll på att slumra såg hur en stjärna lyste extra starkt. Hon lade också märke till hur stjärnan flyttade sig långsamt framåt. Hon visste inte vad det var, men hon börjar yla för sin upptäckt.

Jag spanade genast var platsen kunde vara, höll koll på att hålla kvar eller få den här märkliga känslan hos mig. Plötsligt hörde jag en varg yla. Jag tittar på Ceztar och han på mig. Vi båda hoppades att mitt starka ljus inte skulle dra tillräcklig uppmärksam hos djuren som ser ljuset till platsen som vi är påväg mot. Inte så långt ifrån den otillgängliga platsen låg en liten sjö med en sten. En landning senare var det en sten med en symbol med en ren med tomteluva.
water for water sourceDenna plats var lik den förra vi kom till. En formation med lite vatten i, en sten vid kanten på formationen. Även på denna sten står det: "Detta är en helig plats för en vattenkälla som kan hela allt"

Någonting säger mig att vi har kommit rätt. Ceztar var för trött att säga något, så fort jag hade landat steg han av från min rygg, lade ner sin ryggsäck på mark, plockade fram filtarna, ett till mig och ett till honom och lade sig till rätta för att sova. Själv kände jag mig inte riktigt trött ännu. Detta måste vara den nya platsen för den hemliga vattenkällan som tomtefar och -mor måste har hållit gömt ända sen kaninerna fann den nuvarande vattenkällan.

Jag lade ner min ryggsäck bredvid Ceztar och hans ryggsäck.Sen gick jag runt och fann en plats som såg ut som att det ska sitta något runt på den lilla platsen. Området var på gränsen till den lilla sjön. Jag gick tillbaka till vår packning, använde mina horn och magi för att öppna upp Ceztars ryggsäck och plocka ut en himmelsblå boll. Jag placerade den i gropen, som jag nyss hittade, och den passar perfekt. Jag tittade runt sjön och hittade sju andra små gropar för just en sådan här himmelsblå boll. Jag bestämde mig att vila över natten och fortsätta imorgon.

Fortsättning följer ...

Skrevs av -Star-Girl- fredag, 19 december 2014

5 senaste nyheterna

» Storyzine Mars 2015 del 1
» Tänk på ...
» Gott Nytt kinesiskt år 2015
» Månadens spel [.de]
» Kampen mellan Värme och Kyla