[Julkalender 2014] Dag 20

En korp kom och ropade för att väcka oss. Den här gången blev inte jag väckt, utan Ceztar. När jag hörde en fågel ropa trodde jag först att det var i min dröm, men den fortsatte tills jag kom till verkligheten. Jag såg Starzy sova utan filt. Då reste jag mig upp, lade mitt och den andra filten över henne så hon inte skulle frysa medan hon sover.

Plötsligt får jag en konstig känsla, som om någon har rört något. En titt på min ryggsäck låg den öppen. När jag såg att påsen till de himmelsblåa bollarna var öppen blev jag först förskräckt. Då jag trodde att någon har stulit en av bollarna och sprungit iväg med den. Nu när vi var så nära, men med paniken i halsgropen spanade jag runt och såg att det låg redan en boll vid gränsen av den lilla sjön. Märkligt, tyckte jag. Då förstod jag att Starzy måste har upptäckt det igår kväll, lade dit en för att se om det passar och det ser ut som att vi ska lägga ut dessa himmelsblåa bollar runt sjön på dess runda grop i gruset. Jag provade att ta två bollar i taget, men det blev för svårt då jag måste lägga ner det i dess grop. Jag tog en och en och placerar denne i varsin grop. När jag kom till den sista bollen ökade min spänning. För jag undrar om det kommer att ske något och i så fall vad. För varje steg jag tog, desto mer spänning blev det och det pirrade i magen på mig. När jag stod vid den tomma gropen vaknar Starzy. Jag tittade på henne och log.

När jag vaknade såg jag att Ceztar har redan gjort det jag hade tänkt att göra när jag vaknar på morgonen. Han har placerat de sju andra himmelsblåa bollar på varsin grop runt sjön, på den formation som bildats. När han log, så kunde jag inte låta bli att le och nicka om att han kan få göra det.
- "Är du säker?", skojar han.
Jag nickar åt honom. Då han lade ner den i gropen stod Ceztar och satt jag spända över vad som kommer att ske nu när alla åtta runda föremål sitter där de ska vara. Jag tittade från höger till vänster och tillbaka, inget hände. Plötsligt ropade Ceztar till:
- "Titta dina horn", och pekade.
Jag tittade upp på mina horn och han hade mycket rätt. De lyste med en sådan vacker himmelsblå färg, samma färg som himlen, is och vinterns färg. Plötsligt reste jag mig upp, börjar gå till den lilla sjön, böjde mitt huvud ner så min nos nuddade vid vattnet. Jag böjde inte ner för att dricka, utan det var för att jag skulle få fram en känsla som visade sig återskapa den hemliga vattenkällan. Det börjar med att ljusen från mina horn skickade en ljussignal på vattnet, som sedan steg högre och högre.

Ceztar insåg snart att vattnet höll på att stiga och våra saker höll på att bli våta, så han sprang till andra sidan (då han stod på andra sidan av lilla sjön), plockade med sig sakerna och flyttade de högre upp men släppte inte taget förrän vattnet hade slutat stiga.
flodvattnet stiger Själv fick jag backa i efterhand medan jag höll kraften i mina horn kvar tills det är över. Fråga mig inte hur jag vet när det är över, för det bara kom när de åtta runda föremål kom på sin plats.

När jag till slut sade, "Må Vinterdrottningens hemliga vattenkälla hålla sig levande hel i all evighet" slocknade ljusen från mina horn. Jag lyfte upp mitt huvud och tittade på den nya stora sjön, som för några minuter sen var en liten sjö. Jag förstod ingenting, men det var säkert för jag är en nyfödd ren som precis har lärt sig att flyga.

Jag, Ceztar, stod med våra grejer i mina två händer och armar. Vattnet bara steg och steg, och våra grejer låg för nära den lilla sjön att när vattnet steg måste någon flytta upp dem så de inte blir blöta. Eftersom Starzy höll på med sitt blev det jag som fick göra det. När jag hörde henne säga de där orden blev jag överraskad att jag inte fick ut något ord att tystnaden lade sig över oss.

När tystnaden kom, stod jag kvar i vattnet och kände hur jag fick tillbaka energin i mig. Jag tittade ner i vattnet och undrar om det är en del av vattenkällans kraft, att ge trötta djur och människor energi. Eller fungerar det enbart på renar? Det är så många frågor, men få svar kring det här äventyret. Men än är det inte över. Jag ropade till Ceztar att plocka fram påsen med de tre nöt-sorter i och slänga den i vattnet. Jag tog mig uppför på torra land under tiden som Ceztar lade ner grejerna på torr mark, rotade i ryggsäcken efter påsen. Han kontrollerar om allt är kvar, vilket de var det. Jag gick fram till honom, nickar åt honom att slänga den i den nya sjön. Först hade han påsen i sin handflata, tittade på den en stund innan han greppade tag på påsen och slängde den rakt ner i sjön.

Så fort påsen nuddade vattnet börjar stenen med symbolen på renen med en tomteluva att lysa. Från svagt till ett starkt ljus. I vattnet, där påsen landade i sjön, börjar det bubbla. Ju längre det pågick, desto kraftigare blev bubblande. Till slut uppstår det en kraftig explosion att vi slogs knockout.

När explosionen kom löstes förtrollningen över tomteverkstaden upp. Tomtefar och -mor vaknar, likaså gjorde alla tomtenissar och renar som har sovit ända sen första december. När tomtefar väl vaknade kom han raskt upp när han såg att det var den 20 December idag. Han rusade ut i verkstaden och ropade till sina nissar att arbeta så snabbt alla nissar kunde. Själv hjälpte han till med vad som kunde hjälpas till. Medan tomtemor lagade smaskig måltid till både tomtefar, nissar och renar inför julaftonens julklappsutdelning.

working in workshop

Det pågick hela dagen och kvällen. Några fick jobba över natten med endast fyra timmars sömn, bortsett från tomtefar som måste vila inför julklappsutdelning. Det var ingen som var uppmärksam på att en tomtenisse och en ren saknades i verkstaden. För det var för mycket att göra inför julafton.

Fortsättning följer ...

Skrevs av -Star-Girl- lördag, 20 december 2014

5 senaste nyheterna

» Storyzine Mars 2015 del 1
» Tänk på ...
» Gott Nytt kinesiskt år 2015
» Månadens spel [.de]
» Kampen mellan Värme och Kyla