[Julkalender 2014] Dag 21

Arbetet på tomteverkstaden fortsätter även på denna dag. Nissar som skapar olika prylar, andra slår in i presentpapper till en fin julklapp, några andra ser till att renarna har det bra även om de kan sköta sig själv ändå. Nissar som springer mellan rummen, gården och släden som står parkerad utanför verkstadens stuga.

mysterious event

Hur går det för Ceztar och Starzy? Våra hjältar som räddade julen i tid för tomtenissar och renar som är så flitiga att man hinner säkert få julklapparna i tid. Efter explosionen slungades de bakåt att de blev utslagna och blev medvetslösa.

När jag, Starzy, vaknar känner jag hur ont det gör i mina fyra ben. Huvudet dunkar som om någon står och bankar med en hammare mot något hårt. Var är jag? Jag försöker komma ihåg vad som hände före explosionen. Ljuset som sken var så starkt. Det gick nästan inte att se, utan jag skymtade med ögonen och antar att Ceztar fick göra det också. Var är Ceztar någonstans? Den här gången reste jag mig upp för att se var han har tagit vägen, för hemma är vi inte än. Inte så långt från mig såg jag honom fortfarande medvetslös. Jag gick fram till honom, knuffade lätt med min nos för att han skulle vakna. Då och då försökte jag se var våra grejer var någonstans. Det ser ut som att dessa slungades också iväg. Då täcken låg utvikta på marken, våra ryggsäckar en bit ifrån varandra och några saker som låg i ryggsäcken kom ut lite grann från ryggsäcken.

Nu börjar jag bli orolig för Ceztar. Överlevde han inte trycket från explosionen? Hur går det hemma i verkstaden? Under tiden som jag väntar på att Ceztar ska vakna går jag och samlar ihop våra grejer som flög iväg när processen exploderade.

mystisk isbit En bra bit från vår plats, någonstans mellan gränsen till norra Norge och Sverige finns det ett ispalats där en viss bekant person lever sen denne blev vinterdrottning för sju år sen. Hennes namn är Smilla och hennes varghund Nanuq har vuxit sig stor sen sist vi såg de. Hennes varghund har till och med hittat en hona som har flyttat hem till Smilla och fött en vargkull som också har vuxit sig stora och starka som sin far. Ah, vad sött! Däremot var det inte hennes vargar som besökte Ceztar och Starzy! När explosionen kom visste hon att den hemliga vattenkällan är återställd sen en av kaninerna fick folket i södra Lappland och hela Jämtland att tömma på dess innehåll för både medicinskt, vetenskapligt och personligt ändamål. Jag ska belöna denne ren med något som ingen annan har skådat på hundra år. Denna dag ska få träda i kraft efter julafton.

Jag vet inte hur länge jag satt bredvid Ceztar med våra ryggsäckar och packning tills han vaknade till. För solen befann sig bakom moln, vilket inte blev särskilt lätt att veta om det är eftermiddag vid klockan två eller fyra. Jag skulle däremot gissa på att klockan var runt halv tre. När han öppnade sina ögon undrar han var han är någonstans. Då jag berättade för honom vad som hände var det enda som han kom ihåg var det starka ljuset som bländade honom i ögonen och sen kom något som tryckte honom bakåt. Med min berättelse bekräftade hans bild på händelsen att det verkligen hände.
- "Men vad hände med den hemliga vattenkällan?", frågar Ceztar.
Det hade jag inte varit särskilt uppmärksam på då jag var mer orolig för Ceztar än att titta till den hemliga vattenkällan eftersom jag bär på ansvaret om han kommer tillbaka till verkstaden oskadd eller inte. Det berättade jag för honom. Han log och gav mig en klapp på hornen. Ceztar reste sig långsamt upp, eftersom det värkte på hans kropp efter explosionen och han borde nog har legat på sin plats en lång stund. Inget konstigt med det!

Efter flera försök att ställa sig upp bestämde jag mig att han får ta och sätta sig på min rygg istället. Jag böjde mig ner så det blev lättare för honom att klättra uppför min rygg. På tre reste jag mig upp och vi börjar gå närmare den hemliga och nya vattenkällan.

När vi kom fram till kanten av vattenkällan ser vi skillnaden. Från att har varit en liten sjö har den nu blivit en större sjö. Vattnet glänste trots att molnen dominerade på himlen att solen kunde knappt skina igenom. Stenen med symbolen kändes magiskt trots att den inte lystes upp av något sken. Vi blev överväldigade av den nya vattenkällan. När vi gick fram till stenen stod det nu:

"Detta är en helig plats för en vattenkälla som kan hela allt"

Jag stod och log när jag såg den fina texten om vattenkällan.

När jag, Ceztar, läste texten på stenen vid vattenkällan blev jag varm och glad att jag log. Jag kunde inte låta bli att tänka på vårt äventyr som vi har fått ta oss igenom. I naturen till den mörka grottan och nu här vid bergen. Jag kände hur atmosfären under denna stund bestod av glädje. Detta känns som en otillgänglig plats att inte ens den elaka kaninen skulle hitta hit, inte ens hans snälla kaninbror heller. Jag tror inte heller att jag själv skulle kunna hitta igen om jag så vill hit.

När vi stod i våra egna tankar och tittade ut på den nya vattenkällan, som bröt förtrollningen över tomteverkstaden, undrade vi förstås om det fungerade. Ceztar plockade fram walkie-talkien och vi hörde en massa brus i bakgrunden. Vi tittade på varandra. Ceztar sade, "hallå", men fick inget svar. "Fungerade kraften i vattenkällan?", frågar jag rakt ut. Ceztar ryckte på axlarna. "Kom så flyger vi hem och ser efter", sade jag efter en stund.

Jag lyfte upp i luften, men hann inte flyga särskilt långt innan jag stannade i luften, vände mig om och tittade mot riktningen som jag nyss flög ifrån för att se hemliga vattenkällan en sista gång. Men den gick inte längre att se. "Inte så konstigt att den kallas för hemliga vattenkällan", sade jag till Ceztar. Han höll med, då han trodde också att han skulle få se hemliga vattenkällan en sista gång.

Vid kvällstid fick jag landa på nordöstra kusten på Island eftersom jag kände att jag behövde vila nu när vi har genomfört vår uppgift. Efter landningen plockar Ceztar fram filtarna till oss båda. Medan jag lade filten om mig, så satt Ceztar och knaprade på lite mat. Vi satt tysta i våra egna tankar innan vi somnade.

sleeping

Fortsättning följer ...

Skrevs av -Star-Girl- söndag, 21 december 2014

5 senaste nyheterna

» Storyzine Mars 2015 del 1
» Tänk på ...
» Gott Nytt kinesiskt år 2015
» Månadens spel [.de]
» Kampen mellan Värme och Kyla