[Julkalender 2014] Dag 22

Ursäkta att denna dag inte kom ut igår. Jag trodde att jag publicerade den igår, men det visade sig icke det. Men här kommer den! Dagens del kommer lite senare ikväll!

Två dagar före jul. Jag, Starzy, och Ceztar vaknar och äter en stadig frukost.
- "Kommer maten att räcka innan vi når verkstaden?", undrar Ceztar.
- "Låt oss hoppas att det gör. Annars får vi väl jaga efter bär, djur eller annat ätbart för att hålla våra magar mätta med energi", svarar jag.

Medan vi äter under tystnaden vaknar tomteverkstaden med spring i benen. Tomtenissarna börjar bli färdiga med prylarna som ska packas in i presentpapper. Nästan alla julklappar har fått ett snöre och etikett på. Tomtesäcken är tvättad från allt damm och är på sin plats i julsläden. Renarna har tagit sin dusch, vilat ut sig och är redo för en natts julklappsutdelning.

Tomtenissen Dramlien känner sig fortfarande skyldig till vad som har orsakat detta springande hit och dit i verkstaden. Men vem var det som flyttade på denna påse som han lade på hyllan? Han hann dock inte tänka så mycket på det att ingen kunde lägga märke till hur Dramlien mådde då och då. För det var så mycket som skulle göras och var det någon nisse som spillde något fick någon torka upp det eller var det någon nisse som sprang för att säga till en nisse att torka upp spillet.

Vi, Starzy och Ceztar, har ätit färdigt. Jag har energin till att flyga vidare hemåt till tomteverkstaden. Ceztar hoppar upp på min, Starzy, rygg. Jag kontrollerar att allt är med oss innan jag lyfter upp i luften.

När vi börjar närmar oss Grönland ser vi i havet några fenor. Det visar sig vara en valfamilj som håller på att färdas till havet runt Kanada. Vi såg också ett par isbjörnar och fjällrävar på Grönland, men också människor (som såg ut som små legogubbar) vid sina hus. Förhoppningsvis lägger ingen märke till oss i luften.

Nere på marken sitter en 32-årig man vid namnet Niyoie och vilar efter jakten efter djur på land. Plötsligt ser han något i luften. Är det en fågel? Det ser inte ut som en fågel, men den flyger. "Var är min kikare?", tänker han medan han springer in i huset för att hämta den. Väl ute med sin kikare är den mystiska fågeln borta och någon bild hann han inte ta för mobiltelefonen eller kameran är inne i huset.

Efter att har flugit en stund befinner vi oss ovanför kusten till Nordpolen. Plötsligt skiftar vädret om till kraftig snöväder.
moi with special thing above my head Då fick jag en kul idé att Ceztar tyckte också om förslaget. Jag landar på plan mark, Ceztar stiger av från min rygg, jag plockar fram den magiska känslan att mina horn börjar långsamt lysa av ett blå-vitt-gult sken och sedan riktar jag strålen mot det håll vi nyss kom ifrån. Det jag gjorde var att skicka snön, som faller här, till länder såsom Sverige, Danmark och andra länder i Europa.

Efter femton minuter kunde jag se hur Starzys horn slocknade. Jag plockar upp min mobiltelefon från ryggsäcken, börjar sedan surfa på olika nyhetssidor för att se om det har kommit någon nyhet om snövädret. Det visar sig att nyheterna är redan uppe, förhoppningsvis också i nyhetstidningarna. Jag log, och det gjorde också Starzy. Jag lade undan mobiltelefonen i sitt fack på ryggsäcken, gick sedan upp på Starzys rygg för att ta oss hem för snön hade redan blivit så djupt att det skulle ta dagar för oss att promenerar hem till verkstaden.

Fortsättning följer ...

Skrevs av -Star-Girl- tisdag, 23 december 2014

5 senaste nyheterna

» Storyzine Mars 2015 del 1
» Tänk på ...
» Gott Nytt kinesiskt år 2015
» Månadens spel [.de]
» Kampen mellan Värme och Kyla