Varför det laggar!

För några dagar sedan skrev jag en nyhet om att hotellet flera gånger under veckan haft små lagg perioder.
Vissa gånger har det varit så ILLA att hotellet till och med åkt ner. I alla fall för mig. Det stod såhär för mig: "Habbo.se This webpage is not available".

screenshot-2015-01-02-at-01-50-37.png En annan grej har ju också hänt, som inte är så goda nyheter kanske.
Vissa wireds har buggat upp så att det endast är svarta kuber. Dessa två svarta kuber är Wired Trigger: Habbo går in i rum

Vet att det var fler wireds som hade blivit kuber. Så om det är kuber lugn, det är inte bara du, utan alla på hotellet.

När hotellet laggar upp sig kan det vara mer än wired möbler som hakar upp sig och vägrar att visa sin egentliga form. Det kan vara andra möbler som visar en svart kub när internet inte vill nå fram till hotellets databas och ladda upp bilden på möblerna.

Det är tyvärr fler buggar som följer!

screenshot-2015-01-02-at-01-59-04.jpgDetta är nyheterna på habbo.se just nu!

Om det är en av buggarna eller bara min dator vet jag dock inte. Men det kan nog inte vara datorn för på habbo.com ser det hela annorlunda ut!

Buggen i detta fall är att nyhetsboxen i vänstra kanten är mycket bredare än vad själva nyheten på höger sida är.

Om vi tar en titt på habbo.com's nyhetssida så ser den ut såhär
screenshot-2015-01-02-at-02-03-45.jpgHär är nyheterna helt normala.
Nyheten är större än själva nyhetsrubriksboxen till vänster.

Det kanske löser sig det med senare?

Jag skickade iväg ett supportmeddelande till habbos kundtjänst för ett par dagar sen, men har fortfarande inte fått svar!
Men till min stora förvåning så tog vår danska habbostaff Skybrud kontakt med mig för ett helt annat ändamål. Han hälsade mig ett gott nytt år bara. Då fick jag en snilleblixt! Jag frågade honom varför hotellet börjat lagga till och från.

Han svarade ungefär såhär: (obs ej korrekt citerat! Men budskapet ska vara desamma)

"Ja det har börjat lagga en del i de olika europeiska hotellen. Det beror på att under senaste uppdateringen så fanns det buggar, som orsakar detta. Vi jobbar så hårt vi kan för att lösa detta."

OBS! Som jag sa innan! Detta är INTE helt korrekt citerat, men BUDSKAPET ska vara desamma sm skybrud gav mig!

Så nu vet ni detta.

Ni som hade Event med emblem som pris, jag kommer under dagen att försöka ta reda på vad som händer med er. Om ert event blev helt inställt eller om staffen bara skjutit fram det.

Vad jag hört från ert håll så har ni försökt nå staffen helt utan resultat. Jag kan ju citera Skybrud på det då.
"Vi jobbar hårt för att lösa detta".

Vad jag menar är att jag tror att sen detta laggande och buggande kommit, har staffen haft full upp på kontoret för att lösa detta. Inget som jag vet om dock, men en teori kan ju knappast skada? =)

Men fram till dess att det löst sig så finns jag alltid i mina rum på habbo.se om ni vill ställa frågor privat till mig!

Ha en trevlig helg!

UPPDATERING

Jag var under dagen inne på olika fansites för att se om de fått reda på vad som kan ha hänt. Varför det laggar.

En av det största engelska fansiten som samarbetar med staffen (tror jag) la ut en nyhetsartikel som habbo kommer lägga upp inom kort.

Såhär lyder nyheten:

"Hej habbor! Vi ber så hemskt mycket om ursäkt om du upplevt hotellet laggar under de senaste dagarna. Habbo server har drabbas av DDoS-attacker, dett gör att sidan går långsammare än vanligt. Vi har arbetat med ärendet för att åtgärda problemet och kommer att fortsätta att förbättra din upplevelse"

För er som inte vet vad DDos-attack innebär...

En DDos-attack innebär att en eller flera personer med hjälp av ett program skickar ut flera hundratals falska besökare till en viss hemsida i detta fall habbo hotell. Det skickas ut flera hundratals robotar i sekunden. Det gör att servrarnas kapacitet inte räcker till och hemsidan börjar gå långsammare och långsammare för att sedan stänga ned sig själv, för att vila upp sig.


screenshot_14.jpg
Klicka på bilden för en större version!

Skrevs av coolast-ztar.4 fredag, 2 januari 2015

5 senaste nyheterna

» Storyzine Mars 2015 del 1
» Tänk på ...
» Gott Nytt kinesiskt år 2015
» Månadens spel [.de]
» Kampen mellan Värme och Kyla