Nytt zoom verktyg

Är du i ett rum och skall köra ett race, fallande möbler, Battle Banzai eller Kick Wars? Ska ni åka skridskor, snowboard, skateboard eller rullskridskor men är rummet för stort? Vad gör man om rummet är för stort och ni ser inte mycket av rummet? Det man kan göra är att man använder sig av zoom verktyget.

Det är ett verktyg på habbo hotell som har funnits sedan omkring 2008. I början kunde man få en perfekt bild när man zoomar ut i ett V9-rum.

c-ztar standing in front of the door

För er som inte känner till detta uttryck på de stora rummen började man kalla de lite större rummen för V9-rum (version 9). Det var bara för tidigare fanns det bara de små rummen. När de något större rummen kom var det under version 9 av hotellet.

Vad jag menar med lite större och små rum, är de små rummen i den storlek där ni kan se habbogubben tydligt och klart utan att zooma ut. Medan de större rummen ser man inte hela rummet, och för att kunna göra det behöver man zooma ut utan att behöva flytta rummet som en tok.

Jag lär nog vara den enda som fortfarande använder detta rum-uttryck ...Under åren 2013-2014 uppdaterades zoom verktyget på det sätt att man ska kunna zooma in mycket längre än vad man har kunnat göra i habbo hotellets historia. Det gjorde man genom att skriva :zoom följt av en siffra.

Ett exempel är om man zoomar in på tre och vill zooma ut. Då säger man :zoom 2, om inte :zoom 1 till det vanliga bilden på hotellets rum.

Verktygets uppdatering
Nu har teknikerna i Sulake, skaparna av community habbo hotell, funnit ett nytt sätt att zooma in och ut på hotellets rum. Istället för att säga :zoom är den nya metoden ett klick och ett eller flera snurr ifrån.

Det man skall göra för att zooma in med den nya metoden är att hålla ner Ctrl-tangenten och sedan scrollar (rulla) på sin datormusens hjul (scroll).

Har man ingen datormus till hands är det ingen fara. Här har de tänkt till och vill man zooma in eller ut, men har ingen datormus. Då håller man ner tangenterna Shift, Ctrl + Alt följt av musklick för att zooma in.

Om man vill zooma ut, men datormusen inte finns till hands, då håller man ner tangenterna Ctrl + Alt följt av musklick.

När man zoomar in på ett nivå kan det se ut på något liknande som följande bild.

Happy zooming habbos!

c-ztar chillar kyligt

Skrevs av -Star-Girl- tisdag, 20 januari 2015

5 senaste nyheterna

» Storyzine Mars 2015 del 1
» Tänk på ...
» Gott Nytt kinesiskt år 2015
» Månadens spel [.de]
» Kampen mellan Värme och Kyla