Recension av [Klöver] Björngården ©

Rum: [Klöver] Björngården ©
Ägare: Picstar
Betyg: 10/10

Klicka här för bild på rummet »

Tiden går fort, och allting förändras hela tiden... Ack och ve, jag vill vara kvar i denna stund för evigt...

Nu under sommaren är det vanligt att åka iväg, vare sig det är till ett nöjesfält eller ett femstjärnigt hotell på Gran Canaria. Jag åker sällan till zoon, eller till platser med ett så kallat ''milt'' klimat, så jag bestämde mig för att åka till en björngård här på Habbo.

När jag steg in i rummet så var det Havsmarmor på golvet, och Classic Skärmar som avskärmade denna del av rummet från resten. För att ta reda på mer av hur detta rum såg ut, så gick jag såklart längre in. Med tiden så kom jag till en nedförsbacke, som ledde mig till mitten av rummet. Till höger så har en kulle växt upp med hjälp av Mosskullar. På denna kulle så finner man Vänskapsträd, en Blå Lupin, två Gula Lupiner, ett Kinesiskt Körsbärsträd och ett Tiki Vattenfall. Jag har även märkt att man kan gömma sig i kullen, med hjälp av en öppning. Jag är säker på att ni finner den när ni är i rummet, eftersom den inte är så diskret byggd. Tiki Vattenfallet rinner ner till ett annat vattenfall, där vattnet, till en viss del samlas. Vattnet här är byggt med hjälp av Mattor. Det är ett stort plus, då det ger en otrolig färgkontrast från kullen, som den annars inte skulle få av Djupt/Grunt Vatten. I vattnet så finner man Näckrosor, vilket också får ett plus av mig, då vattnet skulle se tomt ut om det inte var något där för att fylla upp det stora utrymmet det tar.

Även vattnet här rinner ner till ett vattenfall, där allt vatten tillslut samlas. Vattnet är nu i mitten av rummet, och för att se till att inga besökare tar sig ett dopp så har Picstar avskärmat vattnet med Staket. Ett bra val, då det ser gammalt ut, som rummet antar sig att vara. Och i detta vatten finner man Näckrosor, precis som i det andra. Dock så finns det en Vass bredvid vattenfallet, vilket jag också ger ett stort plus till. Vasen som den står i syns ej, då den har ungefär samma färg som vattnet har. Själva vassen passar in med växterna från Tiki Vattenfallet, så det var ett smart val att lägga den där. Till vänster om Vassen har han fyllt ut resten av utrymmet med Mosskullar, och avskärmat det med Orkidéer och Bonsai träd istället för staket.

Här i mitten av rummet finner man även en stuga, som är byggd med hjälp av Avskärmare, Lyckobrunnar och ett Antikt draperi. Nu kanske jag upprepar mig själv, fast även detta tycker jag förtjänar ett stort plus. Att använda Avskärmare som väggar och Lyckobrunnar som tak ger en en idé av ett gammalmodigt Japan, som rummet troligen utspelar sig i. Det Antika draperiet passade in, och även det ger en passande kontrast.

Nu går vi längst till vänster, vilken leder till den sista delen av rummet. I mitten av denna del så finner man Bonsai träd och Japanska sittpuffar. Picstar har byggt detta som en form av samlingsplats, där man kan sitta och prata med sina virtuella vänner. Vid sittpuffarna har han använt sig av Mark, istället för Havsmarmor som i resten av rummet. I mitten av Marken finner man även ett Vitt ljus, vilket skapar en mysig stämning. Jag ger även detta ett plus, eftersom det refererar till rummets info, om att japanska filosofer filosoferat här i tusen år, och då antar ju jag att de är här de har suttit. Resten av denna del av rummet har han byggt med Mosskullar och Mark, och lagt till flera olika växter på dem.


Sammanfattning
Rummet är rätt så simpelt byggt med en bra variation av möbler, och har även en utstrålande kontrast. Jag gillar växterna, särskilt de olika formerna på Vänskapsträden. Ett plus går också ut till de Kinesiska Körsbärsträden. Ni undrar nog varför, eftersom detta rum antas utspela sig i Japan. Det är nämligen så att träden påminner om Sakura, m.a.o. Japanska körsbärsträd, vilket är därför det får ett plus. Jag gillar vattnet, då han använt sig av Mattor istället för Djupt/Grunt Vatten eftersom, som jag redan nämnt ett fåtal gånger, ger en kontrast. Stugan är ett stort plus, med tanke på kreativiteten att använda sig av Lyckobrunnar som tak, en idé som få skulle kunna tänka sig. Vassen gillar jag också, med tanke på dess placering i rummet. Orkidéerna är inget dåligt, men dock så utstrålar inte de så särskilt mycket. Det är även värt att nämna att han har gjort en skiva med musik som låter som rinnande vatten (med tanke på vattenfallen), vilket bara gör rummet så mycket mer realistiskt. Kort sagt, jag gillar detta rum, och finner inget fel med det.


Positiva saker om rummet

- Växterna
- Vassen
- Vattnet
- Stugan
- Variationen av möbler
- Musiken
- Formerna på vänskapsträden

Negativa saker om rummet

Ingenting jag personligen tycker.

Fånga dagen...

Skrevs av Zaurau lördag, 6 juli 2013

Senaste recensionerna

Cubie Rum (Habbo.fr) (logolem3)Av: -Star-Girl-
Botanist garden shop (Chewingum,)Av: -Star-Girl-
Jurassic World (Habbo.de) (.:BabiE:.)Av: -Star-Girl-
Habbo Escape - Niveau 1 (.:Pyrrhus:.)Av: -Star-Girl-
Bildberättelse (-Star-Girl-)Av: -Star-Girl-