Recension av Julstuga

Rum: Julstuga
Ägare: Kaspersky.
Betyg: 8/10

Klicka här för bild på rummet »

... med samarbete från MasterCard.

Jag blev tipsad om den här julstugan för månader sen, men har inte kunnat checka in på habbo hotell och kikat in på julstugan förrän söndagen den 16 November 2014.
jultomten och mina renhorn När jag väl äntrade rummet blev jag bemött av ett lika mysigt julrum som jag tidigare har stött på.

Däremot när jag har vistat i julstugan en stund fick jag en känsla av att stugan är stökig och behöver städas upp lite grann från julstöket.

Det är inget som jag lade märke i första ögonblicket, utan detta upptäckte jag också i efterhand. Jag tycker att lapparna passar väl in i julstugan, som sitter på stugans träväggar. Däremot är det lite tråkigt att någon (kanske ägaren själv eller hans vän) har gått och klistrat lappar på den fina tavlan på en snögubbe. Man ser inte ens snögubben på tavlan pga dessa lappar. Ägaren får ta och flytta på dessa lappar och klistra de på en annan plats i stugan.

Om man ska fira jul på habbo hotell i denna stuga lär det vara gott om plats att hela släkten får plats. För det är gott om sittplatser att man kan sitta i timmar och tjattra om lite vad som helst.

Men jag kan undra lite grann om inte vedtraven, som är bredvid tronstolen till höger, borde ha sin plats vid brasan tillsammans med den andra högen med ved. Ett litet byte mellan vinflaskorna och vedtraven borde sitta fint till. Dessutom tror jag inte att vinflaskan skulle må bra av värmen med den is som lär smälta inom trettio minuter.

mys vid brasan

Det som sitter perfekt är hur sittplatserna såsom soffor och tronstolarna är lätta att komma åt. Man slipper trängseln för att ta sig ut och in mellan sittplatserna, speciellt platsen bakom raden med tronsoffor.

Här är det gott om mat att äta sig mätt på ungefär en månad. Om man skulle bli begrav av en snömassa så är det här en julstuga jag skulle vilja vistas i för att hålla mig vid liv. För det finns jultårta, jordgubbar, habbo cola, kalkon, kyckling och pepparkaka i form av ett hus. En födelsedagstårta att tugga på när man fyller år i vinter och ifall man skulle vara begravd i snön (så som Homer och Mr. Burns blev i ett gammalt avsnitt).

målarfärg på soffa Det är lite märkligt att det ligger en färgburk på en vit isbjörnssoffa. Med tanken på att färg på en vit soffa eller soffa överhuvudtaget är svårt att tvätta bort. Någon borde lyfta bort färgburken omedelbart innan någon spiller över färgen på en sådan fin soffa som just isbjörnssoffa.

För att få upp känslan om att man infinner sig i en julstuga har ägaren och hans vän placerat en dörrteleport som ska ge intrycket att dörren leder ut till naturen. Jag skulle bli förvånad om dörren ledde till ett inom- än utomhusmiljö.

Positivt om rummet
(+) Den mysiga julstämningen i stugan.
(+) Det finns tillräckligt med sittplatser och att dessa val av soffor och stolar passar väl in i stugans miljö.
(+) Ljus i faten som livar upp julstämningen.
(+) Söta ugglan som sitter på sin plats i bonzaiträdet.

Negativt om rummet
(-) Den högra sidan av rummet känns en aning stökigt. Kanske samla maten på ett annat bord i rummet? Kanske lägga möbeln med vinflaska i is vid matbordet ovanför ett bord?
(-) Lapparna som sitter klistrade på snögubbetavlan.
(-) Färgen på isbjörnssoffan.
(-) Timmerstocken vid tronstolen. Den borde stå samlad vid den andra vedhögen vid brasan.

Om ni vill fira julen i en stuga med mysig julstämning och vill stanna där en lång stund. Då är det här en julstuga som ni ska hålla er till, för gott om mat i flera veckor lär det bli.

julgran med julklappar

Skrevs av -Star-Girl- måndag, 1 december 2014

Senaste recensionerna

Cubie Rum (Habbo.fr) (logolem3)Av: -Star-Girl-
Botanist garden shop (Chewingum,)Av: -Star-Girl-
Jurassic World (Habbo.de) (.:BabiE:.)Av: -Star-Girl-
Habbo Escape - Niveau 1 (.:Pyrrhus:.)Av: -Star-Girl-
Bildberättelse (-Star-Girl-)Av: -Star-Girl-