Recension av *fisk* Fisk-slott *fisk*

Rum: *fisk* Fisk-slott *fisk*
Ägare: Skizoo
Betyg: 9/10

Klicka här för bild på rummet »

En promenad bland habbosars rum ledde till ett av Skizoos rum, som visade sig vara mer än vad jag hade förväntat mig att rummet skulle se ut. För när jag kom in i rummet blev jag så förvånad att det här är ett rum som måste förevigas i en recension här på Habbos.

Precis som rummets namn säger, så är det ett slott. Däremot om det är ett fiskslott som består av fiskar eller slott för en fiskfamilj får jag överlåta det till er fantasi att avgöra.
knight guard Men för övrigt så har rummets ägare använt sig av stugtegel och grått slottsvalv möbler för att bygga upp ett slottsliknande byggnad. Ett sådant slott som fanns förr i tiden, men som fortfarande står kvar på några platser som minnet av landets konung.

Inne i slottet ser man att lyset är på, dvs. facklorna är tända för det är kväll och mörkret har lagt sig. För det ser man på månskenet på natthimlen. Förhoppningsvis får vi, habbosar, beträda hans område när mörkret har kommit. Annars får man göra som man gjorde förr i tiden, att smyga sig fram till muren och lura vakterna så man kommer in till slottet utan att bli upptäckta av vakterna.

På toppen av slottet sitter det en mäktig riddare som säkert symboliserar en modig riddare som har offrat sitt liv och det vill man hedra med en staty som står fint på slottets topp.

Medan det finns en fin riddarstaty på toppen så står det en annan riddare längre ner, nämligen vid slottets ingång. Där står en riddarvakt, som är en (ro)bot, som ser till att alla besökarna inte bär med sig något farligt när de träder in i slottet. För inte ska man skada konungen av Fisk-slottet.

Taket har man använt sig av hästteleportern, och taket på denna teleporter får det att se ut som ett tak till detta slott. Vilket ger en känsla att det snarare är ett tak än taket på teleportern som visar vägen till ett slumpmässigt hästrum. Däremot lär nog en hästentusiast bli mer än förvånad när man tror sig ska komma till ett annat hästrum, men som kommer till ett slott istället. Förhoppningsvis kanske ägaren kan lägga till en ”vild” häst som springer runt i skogen utanför slottet.

Området utanför slottet är precis vad man förväntar sig att se när det är ett slottsmiljö som detta rum. Gräsmattor byggt av mark, små mosskullar och med noshörningslya får det att likna märkliga växter som har växt fram av träskvattnet än att det är just en sovplats för en noshörning. Bra jobbat, Skizoo.

Vägen, eller ska jag säga stigen har rummets ägare valt perfekt, nämligen sågspånsgolv. Även om det är mer grus än sågspån ;)

träsk utanför slottet För den som ska övernatta utanför slottet men glömt sin sovsäck kan få låna en sådan, för rummets ägare har nämligen placerat ut en sovsäck vid en hörna för habbon som vill sova gott under nattens himmel. Men vägen dit kan vara lite knepigt, för precis innan finns det en träskdamm som är byggt av Dammen.

Skogsområdet utanför slottet är byggt som en skogsväg med ett träsk eller en sjö, i det här fallet ett träsk. Ett väldigt fint, men samtidigt läskigt område och undrar om Ers Majestät äger marken. Om han gör det bör han nog ta hand om träsket och förvandla det till en frisk sjö så hans byborna kan hämta frisk vatten att dricka och inte enbart hämta från slottets fontän och andra ställen med rent vatten.

När det gäller träden så har Skizoo gjort ett bra trädval till detta slottsrum. Vänskapsträdet (som kan skifta från årstid till årstid) har han valt att ha höstens träd med fina och orange blad. Dödskalleträden och trädtelen får rummet att kännas som att inte bara slottet är gammalt, utan också området runt omkring. Ett mycket bra jobb för Skizoo, och hoppas att han själv är nöjd med rummets resultat. Nu vidare till ...

Positivt om rummet
(+) Slottets uppbyggnad
(+) Gräsytan som ägaren har valt att använda mosskullar med andra passande naturliga möbler.
(+) Månskenet som lyser
(+) Lyset som lyser inifrån och ut.

Negativt om rummet
(-) Det är inget negativt, men kanske något som Skizoo kan fundera på. Riddaren på toppen av slottet, som kanske passar mer som en minnesstaty av en modig riddare, kanske kan ställa sig nere vid slottsingången tillsammans med den andra riddaren. Så det blir två riddare som vaktar och hälsar till alla besökare som kommer till slottet. Men samtidigt passar riddarstatyn fint där den är nu.

ljus från fönstren

Detta är ett rum till alla er som behöver filma ett område som ska se lite ridderligt, gammal till någon habbofilm som ni vill sedan dela med er på någon videosida som Youtube, Vimeo, Photobucket, etc. Då är Skizoo fisk-slott ett av rummen ni ska besöka.

Skrevs av -Star-Girl- lördag, 21 mars 2015

Senaste recensionerna

Cubie Rum (Habbo.fr) (logolem3)Av: -Star-Girl-
Botanist garden shop (Chewingum,)Av: -Star-Girl-
Jurassic World (Habbo.de) (.:BabiE:.)Av: -Star-Girl-
Habbo Escape - Niveau 1 (.:Pyrrhus:.)Av: -Star-Girl-
Bildberättelse (-Star-Girl-)Av: -Star-Girl-