Recension av Trax och Minnesrum [Plx]

Rum: Trax och Minnesrum [Plx]
Ägare: Plexz
Betyg: 8/10

Vid mitt första besök till detta minnesrum blev jag nostalgisk när jag såg alla de olika traxskivorna. För numera fungerar inte traxmaskinen och det känns så tråkigt att när man ser en sådan maskin eller dess många skivor tänker man på den tiden då man köpte skivor, lade in en eller flera skivor i maskinen, sedan tog timmar på sig att få ihop en bra sång som man kanske tycker om.

trax maskin och skivor

Själv var jag en av dessa som har en traxmaskin, dock inte på svenska hotellet utan hos amerikanska hotellet. Men det var en kul känsla att få mixa ihop en melodi utifrån de toner som fanns i de olika skivor.

Vidare in i rummet går jag runt och kikar igenom alla skivor som ligger på varsitt Bord ala Nord.

Den gyllene pianisten

Det som höjer stämningen på att man lyssnar på musik trots att traxmaskinen är på, är pianisten som sitter vid sin gula piano på sin gula pall. Det får mig att undra om det inte är själva pianisten som spelar musiken eller tvärtom. Att det är traxmaskinen som spelar upp förinspelad musik medan pianisten improviserar sången som spelas från musikmaskinen. Vad det än är så är stämningen mycket fin.

När jag tittar mot andra sidan rummet (vänster) ser jag en vacker myshörna som består av sex tronsoffor med grottgolv (Gothic kategorin antar jag, rätta mig om jag är i fel kategori) som ger en mäktig stämning som om man vore med i en sådan film med slott som i Sagan om Ringen (Lord of the Ring).

Raden bakom tronsofforna, som ligger på samma linje som lyckobrunnen, är det fina blommor. Mitt bland blommorna hittar man en begravningssten. Jag antar att denna sten är en minnessten om att skandinaviska habbo communities (svenska, danska och norska) har funnits i 10-12 år. Med rosor utplacerade nära fontänen får mig att gråta en tår som rinner nerför kinden på mig. Snyft. Inte ens fläkten kan torka torr mina tårar när jag tänker på hur många som kommer att stå utanför skandinaviska habbo hotellens port den 29 April 2015 och se när Frank låser hotellet för evigt, snyft snyft.

För att inte låta trax skivorna smita iväg i någon habbos ficka finns det en "dold" övervakningskamera som spanar på all rörelse i rummet. En hand på en skiva och larmet tjuter och vakterna slänger rakt på dig som om det vore amerikanskt fotbollstackling.

Det jag inte tycker om särskilt mycket i rummet är antalet oljelampor längs hela raden. Det må se snyggt vid första anblicken, men efter ett tag får jag blandade känslor om vad jag tycker om denna rad med oljelampor. Antingen ser det snyggt ut (precis som jag skrev nyss) eller ser det bara för mycket.

vattenfontän med rosor

Positivt om rummet
(+) Trax maskinen, skivorna och pianisten vid det gyllene piano
(+) Myshörnan med tronsoffor, växter och blommorna
(+) Fontänen med rosor vid denne
(+) Raden med rosor på golvet vid borden med trax skivorna

Negativt om rummet
(-) Raden med oljelampor. Som jag skrev ovan ger det mig blandade känslor om vad jag tycker.

Passa på att besöka vinnarrummet före den 29 April 2015 och ta så många bilder på Plexz trax skivor innan Frank låser portarna till skandinaviska habbo hotellen.

Bild på minnesrummet finns i vårt bildarkiv!

Skrevs av -Star-Girl- söndag, 26 april 2015

Senaste recensionerna

Cubie Rum (Habbo.fr) (logolem3)Av: -Star-Girl-
Botanist garden shop (Chewingum,)Av: -Star-Girl-
Jurassic World (Habbo.de) (.:BabiE:.)Av: -Star-Girl-
Habbo Escape - Niveau 1 (.:Pyrrhus:.)Av: -Star-Girl-
Bildberättelse (-Star-Girl-)Av: -Star-Girl-