Recension av Jurassic World (Habbo.de)

Rum: Jurassic World (Habbo.de)
Ägare: .:BabiE:.
Betyg: 9/10

Klicka här för bild på rummet »

En titt på navigatorn inne på tyska habbo hotell upptäcker jag ett rum som har samma namn som en viss filmserie som många av er säkert är bekanta med. Vad är det ni tänker på när jag säger dinosaurier? Jurassic Park? Om tanken leder vidare mot filmserien Jurassic Park så är ni på rätt spår.

För denne habbo medlem har tagit sin tid och kraft att bygga upp världen i filmserien inne på habbo hotell. Det börjar med att man får stiga in i rummet genom en stilig tunnel av dinosaurieskelett (tyska: knochentorbogen).

flygödla vid en buske Inne i rummet kommer man att se många dinosaurier som springer omkring efter mat. Det gäller nog att hålla ett gott öga på Ra ... något ... torer - eller vad de nu heter – men även ett gott öga på de andra dinosaurier. För även de flygande ödlorna är köttätande varelser.

Bland dinosaurierna finns det en natur som de trivs i. Stora träd (tyska: Araukarie), ett annat stort träd som ser ut som en storväxt palm (Verlorener Stamm Baum), små buskar och gräs som är täckt av "Weidegras", dvs. gräsmattan som ni hittar i kategorin med andra lantmöbler.

I denna värld finns det två olika boende för dinosaurierna. Ett för flygande ödlor och ett annat för de som lever och springer runt på marken.

renen gömmer sig för dinosaurier Om ni skulle bli jagade av en eller flera reciptorer – eller vad de nu heter – kan ni alltid springa ut till sjön, som finns i mitten av rummet. För dessa dinosaurier är förmodligen rädda för vatten så sjön blir er räddning från att bli uppätna av dinosaurierna ifall de blir hungriga som en varg.

Hela rummet har ägaren använt sig av möbler som passar in på det klimat som dinosaurierna lever i filmen Jurassic Park. Några av möblerna känner man igen från tidigare åren på hotellet, medan andra möbler är något nyare. Det beror på att det dök upp ett dinosaurietema som jag lade märke till, men som jag inte hann gå mer in på djupet pga att jag var för upptagen de senaste fem månaderna.

Gräset i rummet har ägaren använt sig av den typ av gräs som vi känner igen från kategorin bondgård. Tillsammans med ett litet grusområde känner man sig som att man infinner sig i ett av dinosauriernas område. För den som tänker på att man kanske borde ha något annat gräs i rummet, anser jag själv att det kanske skulle bli något för mycket gräs. Däremot om ägaren väljer att skapa ett nytt rum inom dinosaurietema skulle där kunna finnas lite högre gräs än just platt gräs som i detta rum.

flygödla vakar över äggI rummet bland natur och dinosaurier finns det två dinosaurieägg som inte ännu är färdig att komma ut. Det kan möjligtvis vara två nya Ra – vad de nu heter – torer, eftersom äggen ligger närmare deras bon än hos de flygande ödlorna. Däremot ser man nog en flygödla flyga runt äggen så man kan undra vilken typ av dinosaurie som ligger och kurrar i äggen. En sak är säker! Se till att inte göra en omelett av äggen. För annars lär dessa dinosaurier jaga er genom hela rum ... urhm ... naturen.

Positivt om rummet
(+) Det är en värld som är skapat efter filmserien Jurassic Park och det har ägaren gjort ett fantastiskt jobb på.
(+) Dinosaurier som springer och flyger omkring precis som i filmerna.
(+) De två dinosaurieäggen får det att se ut som att Recip – vad de nu heter – väntar på nykomlingar som kan komma ut när som helst.
(+) Lite matbitar som finns utplacerade i rummet.
(+) Träden som finns i rummet passar bra in på temat. Även träden längst upp i norr smälter bra ihop. Som tur att det inte är olika träd från ena typen på ena sidan och en annan på den andra sidan.
(+) Fin entré till dinosaurievärlden!
(+) Levande dinosaurier som springer omkring och inte enbart stående dinosaurier (möbler) som bara rör på huvudet, svansen eller annan kroppsdel.

Även om jag ger rummet toppoäng så upptäckte jag några mindre positiva saker med rummet.

Negativt om rummet
(-) Dinosauriernas bon borde nog kunna placeras lite mer utspridda inom sitt område istället för hur de är utplacerade just nu.
(-) Den tredje och sista väggytan (till höger) borde också täckas av möbeln som finns bakom de andra väggytorna.

dinosaurier i rummet

Med andra ord är det som att äntra en värld med dinosaurier. Helt otroligt!

Skrevs av -Star-Girl- söndag, 7 augusti 2016

Senaste recensionerna

Cubie Rum (Habbo.fr) (logolem3)Av: -Star-Girl-
Botanist garden shop (Chewingum,)Av: -Star-Girl-
Jurassic World (Habbo.de) (.:BabiE:.)Av: -Star-Girl-
Habbo Escape - Niveau 1 (.:Pyrrhus:.)Av: -Star-Girl-
Bildberättelse (-Star-Girl-)Av: -Star-Girl-